Lexi & Magazine

Címke: barátság

„Szeressük egymást gyerekek!...”

„Szeressük egymást gyerekek!...”

Örömmel tölt el, hogy a barátom vagy. Még ha esetleg régebben is beszéltünk volna. 
Én most így gondolom jónak a választásomat. Te most úgy gondolod jónak. Ettől még továbbra is szeretlek.

Tovább
Kutyából szalonna…

Kutyából szalonna…

„Kutyából macska, kutyából szalonna, nem, nem lesz soha…” – jut eszembe egy régi P. Mobil-nóta, elfedvén némi derűvel a szívemen néha fel-feltűnő keserűséget.

Tovább
Barátok és halálos betegségek – Évi

Barátok és halálos betegségek – Évi

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy lehet elfogadni azt, mikor egy közeli barát gyilkos kórral küzd. Amikor az ember csak hallja innen-onnan a történeteket, akkor talán annyira nem fogja fel, maximum egészséges empátiával próbál együtt érezni, de igazán akkor tudjuk meg, milyen súlya van ennek, ha egy hozzátartozónk vagy barátunk szenved a betegségben.

Tovább
Túlhordott barátság

Túlhordott barátság

Volt három jó barát. Sülve-főve együtt voltak. Együtt laktak egy kollégiumban, együtt jártak bulizni, együtt ünnepelték a karácsonyt. Igaz, máshol dolgoztak, de szabadidejük nagy részét közösen szervezték, és együtt töltötték. Ugyanazt ették, ugyanazt itták. Ez az időszak szinglikoruk jó idejét lefedte. 

Tovább
Öribari vs. nagy Ő

Öribari vs. nagy Ő

Észrevettétek már, hogy amikor a legjobb barátnőtök bepasizik, ti a süllyesztőbe kerültök? Miért nyernek általában kiütéssel a nagy Ők a legjobb barátnőkkel szemben bármelyik korosztályban, még a harmincasok körében is?

Tovább
Létezik? Fiú-lány barátság

Létezik? Fiú-lány barátság

„Létezik-e barátság férfi és nő között? És ha igen, miért nem?” (Karinthy)

Gyerekkoromban mindig is a fiúk társaságát kerestem. Velük izgalmasabb volt, rosszalkodtunk, 10 másodperc alatt kiborítottuk anyánkat, mindig volt valami kaland, míg a lányokkal csak babákról és színes csatokról lehetett beszélgetni.

Tovább
Névadósdi

Névadósdi

A névválasztás egyáltalán nem könnyű feladat a szülők életében, megannyi buktatója van: történelmi személynevek, csúfnevek, jelentések, becézések. A Hogyan nevezzelek? című francia vígjátékban egy ártatlan, humorban gazdag családi összejövetel drámai fordulatot vesz egy bizonyos név miatt. A történet zsenialitása egyszerűségében rejlik. Annyira hétköznapi, könnyed, emberközeli, hogy bármikor akár mi is részesei lehetünk egy hasonló helyzetnek. Itt minden kiderül, felborul, összekuszálódik. Csak győzzük – nevetéssel – kibogozni!

Tovább