Lexi & Magazine

Címke: blog

Változások

Változások

Sanyargatja a nőket a 21. század, nade a férfiakat annál inkább. Mindegyünknek nehéz. Felborultak a szerepek, a férfiak egy része "elnőiesedett", anyabajokkal küzd, a nők pedig kezdik átvenni a férfiak szerepét, ezért a több millió éves elv megdőlni látszik, miszerint a nő a gyengébbik nem.

Tovább
It's my life – Haiti blog

It's my life – Haiti blog

A vasárnapok majdnem minden héten úgy telnek, mintha csak nyaralnék, ráadásul ugye a Karib-tenger mellett nem kell a szomszédba menni a gyönyörű tengerpartért, a táncra sarkalló zenéért. Attól az apró részlettől eltekintve, hogy közben azért állandóan ott mocorog bennem az, hogy a gyerekeknek nincsen lehetőségük akár egy órára sem otthagyni a tolókocsijukat és elmenekülni a betegségük és az árvaságuk elől. Nem hagyhatják hátra a gondjaikat és vethetik bele magukat az élet apró örömeibe, mint a futás, az úszás, a hegymászás vagy a tánc.

Tovább
Egy kistáskával Haitin

Egy kistáskával Haitin

Kész, én ezt nem bírom. Nem érdekel, hogy hány óra. Felhívom a szüleimet, mert nem volt még olyan kétségbeejtő helyzet, amikor a szülői szavak ne mutattak volna kiutat a reménytelenségből − gondoltam, és így is lett.

Tovább
Isten hozott a harmadik világban!

Isten hozott a harmadik világban!

A repülőtérről érkezőket egy pillanat alatt lerohanják a kint várakozók. Van, aki a csomagodat akarja vinni, van, aki taxit ajánl, vagy csak egyszerűen kéreget. Az a hatalmas embertömeg, amit legelőször megpillantottam Haitin, leírhatatlan volt. Mindenhol ember, a kerítésekről lógtak, és próbáltak eladni neked valamit. A forróság miatt pillanatok alatt szinte beleégett a farmernadrágom a bőrömbe, amíg elértünk „AZ AUTÓIG.”

Tovább