Lexi & Magazine

Címke: desszert

Narancsos csokimámor

Narancsos csokimámor

Végre a szombat délután csak az enyém volt, s mivel egész héten nagy volt a nyüzsgés, úgy gondoltam, hogy egy nagy kedvencemmel fogom megjutalmazni nem csupán magam, hanem a családot is. Mindannyian kicsit Gombóc Artúrok vagyunk: csokiból sosem elég, jöhet belőle bármilyen, mi szeretjük. Ráadásul ott árválkodott a kosárkában egy narancs, így azt gondoltam, hogy házasítani fogom a csokival.

Tovább
Édes málé

Édes málé

A puliszka – vagy málé – kukoricadarából készült, jellegzetes székely eledel, mely sok esetben a régi idők szegény családjainak egyetlen napi energiaforrása volt, s sokszor kenyér helyett fogyasztották. 

Tovább
Kinder Bueno házilag

Kinder Bueno házilag

Ki ne szeretné ezt a nagyon is finom és már önmagában örömhormont termelő összetevőkből álló édességet? Azok táborát erősítem, akik imádják, és gyakorlatilag nem ismerek olyan okot, ami miatt ki tudnám hagyni. Egy kedves ismerősöm pedig elárulta ezt a receptet, amelyet megosztok most minden Kinder Buenót szerető olvasóval!

Tovább
Rendhagyó kótyagos gyümölcstorta

Rendhagyó kótyagos gyümölcstorta

Nálunk a családban nagy hagyománya van a vasárnapi sütéseknek, s ez mára már amolyan kis rituálévá kerekedett. A rohanó hétköznapok okozta fáradtság is pikk-pakk elillan, amint a lakást belengi a sütemény illata.

Tovább