Lexi & Magazine

Címke: egészség

Egészségbolt – Múlt, jelen vagy jövő?

Egészségbolt – Múlt, jelen vagy jövő?

A mai délutánt arra szántam, hogy fényt derítek az egészségboltok titkára. A fővárost bejárva 5 különböző üzletet látogattam meg, kezdve a plázától a legeldugottabb kis utcáig – az egyik ilyenben tudtam meg, hogy nem új keletű dologról van szó: több mint 20 éve elérhető ez az életforma Magyarországon.

Tovább
Válassz tampont 5 egyszerű szempont alapján!

Válassz tampont 5 egyszerű szempont alapján!

A tamponhasználat kapcsán felmerülő eltérő érvek ellenére, lássuk be, ez a
legkényelmesebb és az egyik legbiztonságosabb módja a menszesz alatti komfort
biztosításának. Mindemellett számos kutatási anyag támasztja alá, nem mindegy, hogy milyen terméket választunk. Ha követed az 5 pontos szabályt, minden hónapban tehetsz valamit saját magadért, az egészségedért és sokkal nyugodtabban vészelheted át a nehéz napokat.

Tovább
Orbáncfű – „Krisztus csodafüve”

Orbáncfű – „Krisztus csodafüve”

Az orbáncfüvet nevezik még csemegefűnek, patikai csengővirágnak, de a népi nyelvben Szent János füveként is ismert, mert első virágzása június 24-re, János napjára esik.

Tovább
Gondolatok a C-vitaminról

Gondolatok a C-vitaminról

„Vigyázzunk a C-vitaminnal, ne vigyük túlzásba, ugyanis vesekövet okoz, ártalmas a szervezetnek” – oly sokszor hallhattuk már mindezt, szerencsére azonban egyre több orvos nyilatkozik már a médiában is, hogy ennek épphogy az ellentéte igaz. A C-vitamin fontos része kellene hogy legyen a mindennapi táplálkozásunknak, és nem 60 mg-os kiszerelésben… 

Tovább
Légy energikus télen is!

Légy energikus télen is!

A hosszú és hideg téli hónapok bizony meg tudják viselni a szervezetünket, nem hiába vagyunk ilyenkor a legkedvetlenebbek és legfáradékonyabbak. Sokakon eluralkodik az erőtlenség, a szomorúság, a nagyobb alvásigény, a csökkenő munkakedv és az édességek iránti fokozott vágyakozás. Ahelyett azonban, hogy begubózunk a 4 fal közé, és várjuk a tavaszt, sokkal jobb megoldások is vannak a téli lehangoltság és energiahiány kezelésére. 

Tovább
Máriatövis – A természet tisztító ereje

Máriatövis – A természet tisztító ereje

A máriatövis (másképpen őszbogáncs vagy szamárkóró) az őszirózsafélék családjába tartozik. Mediterrán területről származik, de amióta orvosilag bizonyították jótékony hatását, a világon mindenhol termesztik, elsősorban gyógyászati célra.

Tovább
Így szokj le a dohányzásról!

Így szokj le a dohányzásról!

Szinte mindannyian szabadkozunk az újév első napjaiban, hogy ezentúl minden más lesz. Többet sportolunk, egészségesebben étkezünk, több időt töltünk a családunkkal, és soha többé nem gyújtunk rá. Igen ám, de a dolgos hétköznapok és a sok teendő közepette könnyedén megfeledkezünk céljainkról, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Ha te is ebben a cipőben jársz, és kissé neked is alábbhagyott a lelkesedésed, érdemes tovább olvasnod, ugyanis tippjeink segíthetnek a leszokásban. 

Tovább
Édes méreg: ezért kerüld a cukrot

Édes méreg: ezért kerüld a cukrot

Ki tudná elképzelni az életet cukor nélkül? Az apró bűnözések és a „dolce vita” életérzés mindenkinek kell néha, de azért nem árt mértéket tartani, ugyanis a cukor valójában édes méreg…

Tovább
Mit egyen a gyerek?

Mit egyen a gyerek?

Manapság, a gyorskaják és készételek korában egyre nehezebb feladat egészségesen táplálkozni. A gyerekekre ez hatványozottan igaz, hiszen egyetlen lurkó sem tud ellenállni a cukorkák, csokoládék és nassolnivalók csábításának. Mostani cikkünkben megnézzük, miért fontos, hogy már gyerekkortól kezdve az egészséges táplálkozásra szoktassuk őket, és hogy milyen egészséges csemegékkel helyettesíthetjük a bolti és gyorséttermi műkosztot. 

Tovább
Stressz: barát vagy ellenség?

Stressz: barát vagy ellenség?

Mivel manapság mindenki naponta néz szembe stresszhelyzetekkel, a kisiskolástól a nyugdíjasokig, korunk és a modern társadalom egyik legégetőbb problémájának a stresszt tekinthetjük. Kis mennyiségben pozitív hatása van, hiszen cselekvésre ösztönöz, segíti küzdelmeinket. A folyamatos rohanás, megfelelési kényszer, aggodalom, idegesség és állandó készenlét miatt azonban már túlléptük az egészséges határt…

Tovább