Lexi & Magazine

Címke: film

Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Alfonso Cuarón várva várt alkotása – mely összehozta végre Sandra Bullockot és George Clooney-t – messze van az átlagos katasztrófafilmtől. A Velencei Filmfesztivál nyitó mozija nem bővelkedik tehát szörnyekben vagy ijesztő természeti jelenségekben, mégis az első perctől az utolsóig izgalmas és lebilincselő. Bár az űrben reménytelenül sodródó ember témája alkalmas lehetne céltalanul akciódús, de grandiózus jelenetekre, a Gravitáció többet ad ennél. 

Tovább
Decemberben jön az év magyar romantikus vígjátéka!

Decemberben jön az év magyar romantikus vígjátéka!

December 5-én kerül a magyar mozikba Orosz Dénes, a nagy sikerű Poligamy rendezőjének új romantikus vígjátéka, a Coming out. A Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével készült mozi a karácsonyi időszakban igazi kedvence lehet a romantikát, humort és önfeledt szórakozást keresők számára.

Tovább
Fergeteges szópárbaj – Családi üzelmek

Fergeteges szópárbaj – Családi üzelmek

Igen, lehet még olyan vígjátékot gyártani, mely mentes a sokak által olyan nagyon imádott, Adam Sandler-féle altesti humortól, nem lapos, nem sablonos, hanem friss, ötletes és borzasztóan vicces. Nem kell más hozzá, csak a megfelelő rendező, egy jó forgatókönyvíró-páros és remek színészek. Ennél a mozinál mind a három összejött!

Tovább
A filmvilág nagyjai I. – Louis de Funès

A filmvilág nagyjai I. – Louis de Funès

Új sorozatunkban filmjeiken keresztül mutatunk be olyan színészeket, akik tehetségüknek köszönhetően ma már legendának számítanak. Első főszereplőnk a francia Louis de Funès (vagy mondjam úgy: a csendőr?) és 1973-as filmje, a Jákob rabbi kalandjai.

Tovább
A kezemet figyeljék, mert csalok! – Szemfényvesztők

A kezemet figyeljék, mert csalok! – Szemfényvesztők

Adott egy showman, egy mentalista, egy szabadulóművész és egy bűvész, akik hivatásuk legjobbjai, valamint adott egy ötlet, hogy összeállva hajtsák végre az évszázad rablását. A legjobb az egészben pedig az, hogy mi, nézők bárhogyan igyekszünk, ugyanúgy le leszünk maradva mögöttük mindig egy lépéssel, mint a filmbeli FBI.

Tovább
A végzet ereklyéi – Csontváros

A végzet ereklyéi – Csontváros

Remek! Egy újabb felesleges, tiniknek szóló könyvadaptáció, amit le lehet nyomni a moziba járó tömeg torkán – gondolná a trailer alapján ítélő néző. Viszont a feltételezés téves. A történet eredeti, és aki kedveli a fantasy-kaland keverékeket, annak minden bizonnyal tetszeni is fog a nagy sikerű sorzat első része, A végzet ereklyéi – Csontváros.

Tovább
Ezer szó

Ezer szó

Mindened a kommunikáció, s egyszerűen zavar, ha nem jutsz szóhoz? Nos, mit tennél, ha ezentúl összesen 1000 szóra korlátozódna, amit kimondhatsz vagy leírhatsz – különben meghalsz?

Tovább
Gengszter vagy szent legyek?

Gengszter vagy szent legyek?

Önmagával belső, míg másokkal szemben külső harcot folytat Jason Statham legújabb filmjében. A Kolibri kód című film műfaját tekintve akció, thriller és dráma egyszerre. A főszereplő folyton küzd, most is megvillantja – igaz csak itt-ott – nagyszerű harcművészeti képességeit, azonban ezennel a belső vívódás van a középpontban. Ezen a szinten viszont már nem elég Statham fizikai ereje, a jóval szegényesebb színészi képességei kerülnek előtérbe.

Tovább
Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Könyörgöm, kérjünk fel egy kiváló rendezőt, hogy készítsen filmet Budapestről! Kellene-e nagyobb reklám fővárosunknak, mint ha Woody Allan itt forgatna? Mit nekünk Roger Moore és a tucatjával megrendelt reklámfilmek? Követelem, hogy készüljenek Budapestről is olyan alkotások, mint az In Bruges vagy mint a Vicky Cristina Barcelona.

Tovább
Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Javában zajlik a 20. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek szekciói között visszatérőként üdvözölhetjük az amerikai független filmes válogatást. A Tiszta Amerika-blokkban öt játékfilm fut, melyek közül a Hogyan kövessünk vadidegeneket? nemzetközi premier. A vetítések után Chioke Nassor rendezővel is találkozhat a közönség. Láthatjuk emellett egy egyedülálló anya drámáját két kamasz fiával, egy zenés vígjátékot, egy bátyjába szerelmes tinilány kétségeit és egy alkoholizmussal küzdő tanárnő történetét. Az április 13-ig tartó fesztiválon még elcsíphetjük a szekció összes filmjét!

Tovább