Lexi & Magazine

Címke: filmfesztivál

Mi a divat Cannes-ban?

Mi a divat Cannes-ban?

Ha Cannes, akkor filmfesztivál. Ha filmfesztivál, akkor divat. Hiszen a vörös szőnyeg „tartozékai” a nagyszabású extrém, nem hétköznapi ruhák. Ilyenkor – csakúgy, mint az Oscar-gálán – minden meghívott hölgy szeret tündökölni, és ebben az egyik legnagyobb segítséget ruhakölteményük adja. Az idei Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén a nagy divatházak legfrissebb darabjai köszöntek vissza.

Tovább
A Lore nyerte a 20. Titanicot

A Lore nyerte a 20. Titanicot

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland Lore című filmje nyerte a 20. Titanic nemzetközi filmfesztivál 8 000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. Mira Fornay Kutyám, Killer című alkotását különdíjban részesítette a háromtagú nemzetközi zsűri, melynek elnöke a világhírű cseh rendező, Jiři Menzel volt. A közönségdíjat Petr Nikolaev cseh rendező  Lidice című filmje kapta.

Tovább
Az Ébredéssel zár a 20. Titanic

Az Ébredéssel zár a 20. Titanic

Rufus Norris Ébredés (Broken) című filmjének vetítésével zárul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A megrázó angol filmdráma főszereplője Eloise Laurence, Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) és Tim Roth (Ponyvaregény, Négy szoba). Az április 5-13. között tartó fesztiválon 74 filmet láthatott a hazai közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, első filmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait, sőt egy világpremiert is.

Tovább
Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Tiszta Amerika a 20. Titanicon

Javában zajlik a 20. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek szekciói között visszatérőként üdvözölhetjük az amerikai független filmes válogatást. A Tiszta Amerika-blokkban öt játékfilm fut, melyek közül a Hogyan kövessünk vadidegeneket? nemzetközi premier. A vetítések után Chioke Nassor rendezővel is találkozhat a közönség. Láthatjuk emellett egy egyedülálló anya drámáját két kamasz fiával, egy zenés vígjátékot, egy bátyjába szerelmes tinilány kétségeit és egy alkoholizmussal küzdő tanárnő történetét. Az április 13-ig tartó fesztiválon még elcsíphetjük a szekció összes filmjét!

Tovább
Kilenc rendező kíséri el filmjét az idei Titanicra

Kilenc rendező kíséri el filmjét az idei Titanicra

Az Amerikai Egyesült Államokból, Írországból, Angliából, Walesből, Franciaországból, Hollandiából, Oroszországból és Szlovákiából érkeznek filmrendezők, hogy elkísérjék alkotásaikat az április 5-13. között öt helyszínen futó 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra, és személyesen is találkozzanak a magyar közönséggel.

Tovább