Lexi & Magazine

Címke: fogyasztói társadalom

Élvezzük a gyermekkort vagy mégsem?!

Élvezzük a gyermekkort vagy mégsem?!

Emlékszem arra az időre, mikor gyerek voltam. A sok élményre, pillanatra, illatra, színekre, amelyek átjárták testem-lelkem. Emlékszem a véget nem érő kacajokra, bújócskákra, szerepjátékokra, amelyeket a játszótársaimmal éltünk át nap mint nap. A közös felfedezések, mókák, történetek a mieink voltak. Csak a fantáziánk szabta a határokat. Imádtunk gyereknek lenni. Ha ma körülnézek, nem ezt látom. Nagyot változott a világ és a benne élő emberek, főként a gyerekek.

Tovább
Hová rohanunk?

Hová rohanunk?

Néha jó lenne megállni egy pillanatra, és nem rohanni. Csendben ülve, pihenve szemlélni és megérteni a körülöttünk lévő világot, embertársainkat. Nem használni semmilyen elektronikus eszközt, se telefont, se internetet, semmit. Együtt élnénk egymással, a természettel, a világgal. Megállna az idő, csak néhány pillanatra, és két dologra kellene figyelni: egymásra és magunkra. Belebolondulnánk?

Tovább
Magántulajdon helyett ismét tulajdonon való osztozkodás?

Magántulajdon helyett ismét tulajdonon való osztozkodás?

Már megint Marx bácsi keze van a dologban? Vagy egy teljesen új gazdasági modell kopogtat az ajtónkon, ahogy azt egy, a CNN által közreadott cikk állítja? Az osztozkodáson alapuló gazdasági berendezkedés vajon egy hosszú távon hatékonyan működtethető irányzat-e, vagy csak egy újabb divathullám a szocializmus után szabadon? A számtalan kérdés ellenére, egyes gazdasági szakértők szerint még az is előfordulhat, hogy a „sharing economy” térdre kényszeríti a démonizált fogyasztói társadalmat.

Tovább