Lexi & Magazine

Címke: gasztronómia

Csicsörke, a lekvárfellegvár

Csicsörke, a lekvárfellegvár

A lekvárt rendkívül sok ételhez felhasználhatjuk: desszertekhez, tésztákhoz, ehhez pedig legjobb a nagymamák által készített finomság. Azonban néha jólesik megkóstolni valami újat, különlegeset. Létezik Tokaj-Hegyajlán egy hely, ahol megtalálható a házikészítésű lekvárok és szörpök kánaánja. A település neve Bodrogkeresztúr, a varázsszó pedig Csicsörke.

Tovább
Sajtok hétvégéje a Duna-parton

Sajtok hétvégéje a Duna-parton

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik állomásaként rendezik meg a hétvégén a II. Budapesti Sajtfesztivált. A rendezvénynek a Bálna Budapestnél a Duna-part ad otthont. 

Tovább
A fesztiválszezon folytatódik!

A fesztiválszezon folytatódik!

Azt hitted, hogy a kánikula mellett a fesztiváloktól is elbúcsúzhatsz egy időre? Jó hírünk van! A hallószerveink után végre a szemnek és szájnak is kedvezhetünk a közeljövőben, hiszen az őszi fesztiválok java valamilyen kulturális gasztronómiai élményhez kapcsolódik.

Tovább
Egy lapátnyi hűs finomság – Levendula Kézműves Fagylaltozó

Egy lapátnyi hűs finomság – Levendula Kézműves Fagylaltozó

Mi más volna kelendőbb a nyári hónapokban egy-egy hívogatóan hűsítő fagylaltnál? Budapest belvárosa tömve van csalogató fagyipultokkal, ám ha igazán különleges ízekre vágysz, érdemes felkeresni valamelyik Levendula fagyizót – a fejedelmi nyalánkságok garantált élményt nyújtanak.

Tovább
Mennyei macaron

Mennyei macaron

A macaron nem más, mint egy kicsi, kerek, színes, krémes, leginkább a habcsókra emlékeztető luxusédesség. Egy aprócska desszert, amit 2013. március 20-án ünnepeltek az Akvárium Klubban. Ez a francia ínyencség az elmúlt egy-két évben annyira felkapott lett hazánkban is, hogy a gasztronómia piacán igen nagy keletje van.

Tovább