Lexi & Magazine

Címke: gyerek

Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Pénteken nyitja kapuit a Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó, ahol már több mint 100 sportág kínálja magát a kipróbálásra és az ünnepi eseményhez méltón sportkiválóságaink is nagy számban lesznek jelen

Tovább
Mit egyen a gyerek?

Mit egyen a gyerek?

Manapság, a gyorskaják és készételek korában egyre nehezebb feladat egészségesen táplálkozni. A gyerekekre ez hatványozottan igaz, hiszen egyetlen lurkó sem tud ellenállni a cukorkák, csokoládék és nassolnivalók csábításának. Mostani cikkünkben megnézzük, miért fontos, hogy már gyerekkortól kezdve az egészséges táplálkozásra szoktassuk őket, és hogy milyen egészséges csemegékkel helyettesíthetjük a bolti és gyorséttermi műkosztot. 

Tovább
Családban marad

Családban marad

Fejcsóválás, összenézés, sóhajtozás. Gyakran csak ennyi telik tőlünk. Nem sok...

Tovább
Már a gyerekek is depressziósak – Hová tart a világ?

Már a gyerekek is depressziósak – Hová tart a világ?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint egyre több depressziós gyermek van. A rájuk nehezedő nyomás, a mindennapi stressz, a megfelelési kényszer az iskolában és a beilleszkedés nehézségei mind hozzájárulnak ehhez. Hogy mik a tünetek, és mit lehet tenni ez ellen, cikkünkből kiderül…

Tovább
Létezik? Fiú-lány barátság

Létezik? Fiú-lány barátság

„Létezik-e barátság férfi és nő között? És ha igen, miért nem?” (Karinthy)

Gyerekkoromban mindig is a fiúk társaságát kerestem. Velük izgalmasabb volt, rosszalkodtunk, 10 másodperc alatt kiborítottuk anyánkat, mindig volt valami kaland, míg a lányokkal csak babákról és színes csatokról lehetett beszélgetni.

Tovább
UNICEF a gyermekekért

UNICEF a gyermekekért

Van, akinek megadatik minden, és van, akinek nem. Van, akinek könnyebben összejönnek a dolgok, és van, akinek nehezebb minden. Van, aki rendelkezik a boldogság alapjaival, és van, akinek küzdenie kell, hogy jobb legyen. Van, aki az életet egy nagy kalandnak tartja, és minden egyes pillanatát élvezi, és van, akinek minden egyes nap küzdelemmel, fájdalommal telik. Utóbbiak célja a túlélés. Vannak, akik elmennek mások mellett, de akadnak olyanok, akik az egész életüket arra áldozzák, hogy segítséget nyújtsanak másoknak. Nekik ez rengeteg munkát jelent, míg másoknak ez jelenti az életben maradást.

Tovább