Lexi & Magazine

Címke: házasság

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

Fél évszázad együtt… Egészségben, betegségben, jó és rossz időkben egyaránt.   Kitartani egymás mellett a bajban, és átélni a boldog pillanatokat. Manapság, a rövidtávú kapcsolatok idején igazi ritkaságnak számít egy ilyen hosszú házasság. Mi a titok? Erről kérdeztem nagyszüleimet.

Tovább
Mátyás és Beatrix házassága

Mátyás és Beatrix házassága

A középkorban királyi családban házasodni érdekek nélkül lehetetlen volt. Egy jó kézfogó ugyanis hatalommal, területekkel, újabb kapcsolatokkal járt, ami egy király számára elengedhetetlen volt. Mátyás király első feleségét, Podjebrád Katalint nem ismerhettük eléggé, mert fiatalon halt meg. Mátyás ezek után sokáig egyedül élt, nagyon igényesen válogatta meg feleségjelöltjeit, hiszen az Árpád-ház kihalása után új dinasztiát szeretett volna létrehozni. Hosszas keresgélés, ajánlás után végül a pápa tanácsára Aragóniai Beatrixet választotta a nápolyi királyságból. 

Tovább
Egy év múlva elválik

Egy év múlva elválik

Akár ez is lehetne a címe az angol–amerikai koprodukcióban készült legújabb romantikus vígjátéknak. Az a bizonyos első év című film két, rövid idő után összeházasodott fiatal életét boncolgatja. Fanyar humor, sok nevetés, életszerű történet egy eddig még soha nem látott feldolgozásban vázolja férfi és nő viszonyát.

Tovább
A házasság mint önismereti tanfolyam

A házasság mint önismereti tanfolyam

Úgy gondolom, hogy az ember legjobban úgy tanulhatja meg kezelni saját reakcióit, ha próbára teszi magát. Egyedül azonban nem sok olyan inger ér, ahol spontán módon kell megnyilvánulni. Meg hát az ember amúgy is társas lény, gondolom, nem véletlenül...

Tovább