Lexi & Magazine

Címke: karrier

Haragban lenni a szépséggel

Haragban lenni a szépséggel

Az 1938-as születésű, német ajkú Nico kivételes szépségének köszönhetően már tiniként a Vogue-ban szerepelt modellként. A hideg tekintetű lány később filmszerepekben is feltűnt, és énekesnőként is eredményesnek bizonyult. Vonzó külsejét szinte ellenfelének tekintette, felnőttként önpusztító életformát élt, ennek következményeképpen a '80-as évekre szinte felismerhetetlenné vált.

Tovább
Lesley Hornby, a divatikon

Lesley Hornby, a divatikon

Az igazság az, hogy valódi nevén csak keveseknek ugrik be, kiről is van szó. Ha becenevét említjük, már mindenkinek világossá válik, hogy a '60-as évek híres szupermodelljéről beszélünk. Ő volt az első tinimodell, Angliában 1966-ban az év arca lett, különleges és extrém külseje megváltoztatta az akkori nőideált. Gyerekkori becenevét megtartva Twiggy néven ismerte meg a világ.

Tovább
Újra dolgoznék, vajon visszavárnak? Mi a helyzet külföldön?

Újra dolgoznék, vajon visszavárnak? Mi a helyzet külföldön?

Karrier vagy gyermek? A kettő együtt egyáltalán lehetséges? Lesz munkahelyem, ha elmegyek szülni? Komoly kérdések sora, amely mindenkit érint, és amely nemcsak az egyénre, a családra van hatással, hanem az egész társadalomra és gazdaságra is.

Tovább