Lexi & Magazine

Címke: macska

Cicák hétvégéje a Camponában

Cicák hétvégéje a Camponában

A hétvégére 400 macska költözött be a Campona I. emeletére, a Csodák Palotája mellé. A macskabarátok szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától este 6 óráig csodálhatták meg a számos különböző fajtájú négylábút. A nem mindennapi és különleges cicák 16 országból érkeztek a kiállítás helyszínére, hogy elbűvöljék az érdeklődőket és bírákat egyaránt.

Tovább
Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Az emberek és macskák kapcsolatához rengeteg mitológiai történet és hiedelem kötődik, már az ókori Egyiptomban is szent állatként tisztelték ezeket az elbűvölő, de gyakran furcsa természetű állatokat. Egy biztos: a macskákért valaki vagy rajong, vagy a pokolba kívánja őket, a kettő közt valószínűleg kevesen foglalnak állást. Sok mesebeli, vicces macska karaktert ismerünk, gondoljunk csak a lusta és haszontalan Garfieldra vagy a neten nagy port kavaró Simon’s cat mozgóképekre. Mindezek után pedig jött Alfi macsek, és kő kövön nem maradt. Interjúnkban Simon Tamással, a Vérmacska szerzőjével beszélgettünk.

Tovább
Éneklő macskák a Kolibriben

Éneklő macskák a Kolibriben

Egy nap telt el a Macska voltam Londonban című darab főpróbája óta, amikor a reggelizőasztalnál megkérdezték tőlem: Te meg mit dúdolsz állandóan? Ekkor döbbentem rá, hogy a színdarab dallamai belemásztak a fülembe: énekelhetnékem van. Március 16-án mutatta be a Kolibri Színház Paulo Gallicio – Jennie, te drága című – világsikerű regényének zenés színpadi feldolgozását, a Macska voltam Londonban zenés gyermekmusicalt.

Tovább
Macska voltam Londonban – premier a Kolibri Színházban

Macska voltam Londonban – premier a Kolibri Színházban

„Az egyetlen valódi okunk a derűlátásra: a macska. Ezt a kis prémes ragadozót semmi más módon nem lehetett volna ezer és ezer éven át hozzánk szelídíteni, mint rendíthetetlen, ellenszolgáltatást nem váró, feltétel nélküli szeretettel. A szépsége abszolút imádatával – a szabadsága, függetlensége teljes tiszteletben tartásával. Ha ez sikerült, az emberiség nem lehet egészen elveszve” – idézte Novák János rendező Ottlik Gézát a Kolibri olvasópróbáján.

Tovább