Lexi & Magazine

Címke: mozi

Kincseskamrák: A csodák világa

Kincseskamrák: A csodák világa

Március 8-tól látható országszerte a művészmozikban a Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi képtár 3D alkotóinak új művészeti ismeretterjesztő filmje, amely a Wunderkammer-ek történetét mutatja be a középkortól napjainkig. 

Tovább
Bizarr sztárparádé – Grand Budapest Hotel

Bizarr sztárparádé – Grand Budapest Hotel

Wes Anderson filmjei különlegesek. Lehet őket imádni vagy utálni, de olyan nincs, hogy valaki csak úgy vállát megvonva elsétáljon mellettük. Pontosan ilyen a Grand Budapest Hotel is. Aki pedig szereti a kicsit fura, különc filmeket, annak mindenképpen tetszeni fog a direktor legújabb alkotása.

Tovább
Mindent a szemnek, semmit az észnek – Need For Speed

Mindent a szemnek, semmit az észnek – Need For Speed

Nem ez volt az első alkalom, hogy számítógépes játékot széles vászonra adaptáljanak. Az ilyesfajta próbálkozásnak a történetszállal rendelkező daraboknál is általában bukás a vége, nemhogy azoknál, ahol egy komplett sztorit kell kitalálni köré, hogy az eladható legyen filmként. Éppen ezért a látványon kívül a Need For Speed sem kecsegtet minket semmi jóval.

Tovább
Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Miért ne legyetek soha űrhajósok? – Gravitáció

Alfonso Cuarón várva várt alkotása – mely összehozta végre Sandra Bullockot és George Clooney-t – messze van az átlagos katasztrófafilmtől. A Velencei Filmfesztivál nyitó mozija nem bővelkedik tehát szörnyekben vagy ijesztő természeti jelenségekben, mégis az első perctől az utolsóig izgalmas és lebilincselő. Bár az űrben reménytelenül sodródó ember témája alkalmas lehetne céltalanul akciódús, de grandiózus jelenetekre, a Gravitáció többet ad ennél. 

Tovább
Halálra ítélt celebek – Itt a vége

Halálra ítélt celebek – Itt a vége

A legújabb hollywoodi agymenésben pofonegyszerű a történet. Mindenki saját magát adja (és alakítja), körítés az eljövendő apokalipszis, a cél pedig a túlélés. Mindez egy olyan filmben, ahol az egy négyzetméterre eső sztárok száma túlszárnyalja még az Igazából szerelmet is. VIGYÁZAT! A nevetés miatt bekövetkezett rekeszizomgörcs elkerülhetetlen!

Tovább
Cinema City Filmünnep

Cinema City Filmünnep

Idén sem maradunk féláras mozizás nélkül! Bár a pár éve rendhagyóvá vált Moziünnep most nem kerül megrendezésre, a Cinema City rendez egy másik jeles eseményt a mozgókép szerelmeseinek, mely nem más, mint a Filmünnep. A jelszó pedig: „Mozizz, amennyi beléd fér!”

Tovább
Gru 2 –  Minionok a világ ellen

Gru 2 – Minionok a világ ellen

A világ legelvetemültebb gonosztevője, több 100 ügyefogyott csatlósa és a 3 kislány most visszatértek, hogy ismét egy felhőtlen kacagással teli estét tölthessünk el a társaságukban. A Gru első része magasra tette a lécet, és bár a folytatásnak ezt nem sikerül átugrania, viszont a mese szépen lavírozik akció és humor között. Kisgyerekes családoknak kötelező darab!

Tovább
Nyerj páros mozijegyet a Lexivel!

Nyerj páros mozijegyet a Lexivel!

Egy tökéletes nyeremény – egy tökéletes este tökéletes filmjére. Kell ennél több egy kellemes, páros programhoz? Most itt a nagyszerű alkalom, hogy ismét játssz velünk! Ezúttal a Tökéletes hang című amerikai zenés, romantikus vígjátékra invitálunk. Nincs más dolgod, minthogy elolvasd cikkünket, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre. Hajrá!

Tovább
Fehér éjszaka a Toldiban

Fehér éjszaka a Toldiban

A Péterfy Bori & Love Band legújabb albumának összes szerzeményéhez videoklip készült a közelmúltban, ezen videofilmek premiervetítésére került sor március 6-án este nyolc órakor a Toldi Moziban. A rajongók a zenekar tagjaival és a kisfilmek készítőivel együtt mustrálhatták az egytől egyig egyedi, ötletes és profi mozgóképeket.

Tovább
Segítség, ellopták a személyiségem!

Segítség, ellopták a személyiségem!

Egy kisstílű, bankkártyás csaló, – aki ráadásul nő –, tényleg képes felforgatni egy idilli amerikai család életét? Tudjuk, hogy Amerikában minden, így ez is lehetséges. Rengeteg poén, üldözés, akció, kaland és őrültség közepette végül fény derül arra, hogyan éljük túl, ha ellopott személyiségünk után át kell utaznunk a fél kontinenst.

Tovább