Lexi & Magazine

Címke: szabadság

Van szabadulás!

Van szabadulás!

A videót amatőr filmes fiatalok készítették szabadidejükben, azért, mert fontosnak gondolják a témát.

Tovább
Tóth Vera tollából – A valódi szabadság

Tóth Vera tollából – A valódi szabadság

Nem igazán akarjuk az igazságot mi, emberek. Az élet felelősségei és nehézségei elől menekülve szinte biztos, hogy nem lesznek könnyebbek a mindennapok harcai, sőt, csak jobban felgyülemlik a sok felesleges léleklimlom.

Tovább
Élet a televízión túl

Élet a televízión túl

Van egy – bizonyára – csodaszép város vagy falu, ahol élünk. Lakóhelyünk pedig egy szintúgy csodaszép országban fekszik tele látnivalókkal, nem beszélve arról, mennyi szépség van még a határainkon túl is. Ehhez az igen széles perspektívához mérten igen ironikus már csak belegondolni is, hogy az ember órákat képes eltölteni azzal, hogy egy fekete dobozt (televízió) néz, mely többnyire sajnos csak az illúzióját adja annak, hogy hosszas belemerüléssel kitágul előttünk a világ… 

Tovább
Szerelmi négyszög

Szerelmi négyszög

Szerelem, szenvedély, tánc – mindez az argentin tangón keresztül bemutatva. A Tango libre – Szabad a tánc című francia-belga-luxemburgi filmdráma érdekes, szokatlan módon tárja elénk egy nő és – a hozzá érzelmi szálakkal szorosan kötődő – három férfi különös, bizarr, már-már megbotránkoztató viszonyát. A hol humorral, hol drámával átitatott filmben négy ember végletes és kusza életének lehetünk 98 percig tanúi.

Tovább