Lexi & Magazine

Címke: szellem

Az öreg

Az öreg

   A házunk körül elterülő erdő volt a döntő szempontok egyike, amikor igent mondtam mostani lakhelyemre.

Tovább
Kaláris- ALVARO-a kávészem-emberke

Kaláris- ALVARO-a kávészem-emberke

Olykor a segítség a legváratlanabb utakon érkezik. Tudattalannul kérjük, vagy  a Teremtő valami meglepő módon, szokatlan szerepben küldi az őrangyalt. Inspirációt.

Tovább
Kaláris- első gondolatok

Kaláris- első gondolatok

   Esős karácsonyunk van az idén. Mégis megvan a hangulata, a levegőben rezeg a gyermeki izgalom, a várakozás a csodára. Ilyenkor mindig érzékenyebb vagyok és jólesik átadni magam valami áhítatnak. Érzem a régi ünnepek illatát, gyertya-, narancs és fenyő aromáját vélem belélegezni.

Tovább
Tiéd a világ – ha akarod!

Tiéd a világ – ha akarod!

Hamar besötétedik, az idő szomorkás, de közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, amely egyrészről melengeti a szívünket, másrészről eszünkbe juttatja azokat, akik már nem részesei az életünknek. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk depresszióba esni, pedig ha jobban belegondolunk, hálásak lehetünk mindazért, amink van.

Tovább
Köztetek élünk!

Köztetek élünk!

Délután fél 4 múlt. A 10. emeleti konyhaablakból nézem, ahogy szakad az eső, és érzem, ahogy beárad a frissesség.

Tovább
Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Az elmúlt hónapokban számos online magazin és blog foglalkozott különböző elméletekkel, netán tényekkel. Ezek – egyebek mellett – lehetnek társadalommal, politikával vagy egészséggel kapcsolatos írások, sőt, videók is. A kérdés, hogy mennyire hihetünk ezeknek: tudományosak vagy áltudományosak? Egy biztos: abból nemigen származhat bajunk, ha egy cikk gondolkodásra ösztönöz minket… 

Tovább
Minden bánatból felnő egy virág...

Minden bánatból felnő egy virág...

Volt egy lány, aki az egész napos hajtástól kimerülten ért haza minden este. Egyetlen vágya az maradt a nap végére, hogy egy forró fürdőt vegyen, s utána bevackolja magát az ágyba. Gyakorlatilag már úgy élt, mint valami robot, s így a szerelem sem tudott beférkőzni a zsigereibe.

Tovább
Mielőbbi gyógyulást, kedves világ!

Mielőbbi gyógyulást, kedves világ!

Egy kedves ismerősöm szokta volt mindig mondani: beteg a világ. Sajnos egyet kell értenem ezzel a kijelentéssel, és korántsem a természettel, a globális felmelegedéssel (stb., stb.) van a probléma, hanem az emberi hozzáállással. A legnagyobb hiba talán az, hogy az emberek nagy részéből hiányzik az empátia – mély tisztelet a kivételnek –, s sajnos az érzelmi intelligencia sem üti meg a minimum szintet sokaknál. Alapvetőnek kellene lennie ideális esetben, hogy nem gázolunk át mások érzelmein, s hogy mielőtt másokra megjegyzéseket teszünk, először a saját portánkat tisztogatjuk. 

Tovább
A hála varázsereje

A hála varázsereje

Az ember élete során elég sokszor kerül olyan helyzetbe, amikor búnak ereszti a fejét, eluralkodik rajta a pesszimizmus. Elfelejt örülni, és azt is, hogy gyermeki szemmel nézze a világot, lelkesedjen azokért a kis adományokért, melyekkel a pillanat elhalmozza.

Tovább
Megviláglik a világ

Megviláglik a világ

A világ mindenkori őstudatát és világrezgését mi, emberek is meghatározzuk. Vagyis ha egyénenként pozitívan gondolkodunk, akkor apró fényecskéket hozunk létre, melyek a bennünk levő igaz szeretet jóságban való megnyilvánulásai. Sokunk fényének összeolvadásából pedig egy nagyobb születik: a világ világossága. Ezzel a világtudat is emelkedik.

Tovább