Lexi & Magazine

Címke: társadalom

Lehetne félig tele is!

Lehetne félig tele is!

A sokadik cikkem következik, melyben a jelenlegi nem egyszerű helyzetet tárgyalom – ezúttal azonban konkrétan a munkakeresés és elhelyezkedés lesz a téma. Sokunk feladata ez; a türelem – türelem ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket az életben. Sokan bolyonganak – sokan bolyongunk, és keressük a helyünket.

Tovább
Kutyából szalonna…

Kutyából szalonna…

„Kutyából macska, kutyából szalonna, nem, nem lesz soha…” – jut eszembe egy régi P. Mobil-nóta, elfedvén némi derűvel a szívemen néha fel-feltűnő keserűséget.

Tovább
Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Az elmúlt hónapokban számos online magazin és blog foglalkozott különböző elméletekkel, netán tényekkel. Ezek – egyebek mellett – lehetnek társadalommal, politikával vagy egészséggel kapcsolatos írások, sőt, videók is. A kérdés, hogy mennyire hihetünk ezeknek: tudományosak vagy áltudományosak? Egy biztos: abból nemigen származhat bajunk, ha egy cikk gondolkodásra ösztönöz minket… 

Tovább
Már a csapból is más folyik…

Már a csapból is más folyik…

Számtalanszor, megannyi formában esik szó a média hatásairól – azon belül is a negatív hatásokról, a manipulációról. Általában a televízió műsorait, az internetet, azon belül is a közösségi oldalakat veszik górcső alá, azonban ilyen szempontból a zeneipar is veszélyes fegyver lehet. Itt most szűkíteném a kört, hiszen elsősorban a mainstream, azaz a fősodratú zenei, sőt popzenei alkotások bírnak ilyesféle hatással. 

Tovább
Mielőbbi gyógyulást, kedves világ!

Mielőbbi gyógyulást, kedves világ!

Egy kedves ismerősöm szokta volt mindig mondani: beteg a világ. Sajnos egyet kell értenem ezzel a kijelentéssel, és korántsem a természettel, a globális felmelegedéssel (stb., stb.) van a probléma, hanem az emberi hozzáállással. A legnagyobb hiba talán az, hogy az emberek nagy részéből hiányzik az empátia – mély tisztelet a kivételnek –, s sajnos az érzelmi intelligencia sem üti meg a minimum szintet sokaknál. Alapvetőnek kellene lennie ideális esetben, hogy nem gázolunk át mások érzelmein, s hogy mielőtt másokra megjegyzéseket teszünk, először a saját portánkat tisztogatjuk. 

Tovább
Élet a televízión túl

Élet a televízión túl

Van egy – bizonyára – csodaszép város vagy falu, ahol élünk. Lakóhelyünk pedig egy szintúgy csodaszép országban fekszik tele látnivalókkal, nem beszélve arról, mennyi szépség van még a határainkon túl is. Ehhez az igen széles perspektívához mérten igen ironikus már csak belegondolni is, hogy az ember órákat képes eltölteni azzal, hogy egy fekete dobozt (televízió) néz, mely többnyire sajnos csak az illúzióját adja annak, hogy hosszas belemerüléssel kitágul előttünk a világ… 

Tovább
A társadalom tükre és „én” itt, legbelül

A társadalom tükre és „én” itt, legbelül

Ha harminc körül vagy már, előbb-utóbb azt veszed észre, a neked szegezett kérdések közül két téma a domináns hosszasabb beszélgetésekkor. Az egyik – valamilyen formában – a magánéleted, a másik pedig a karriered célozza meg. Néha azonban jobban örülnél inkább, ha egyszerűen csak a hogylétedről faggatnának – választ is várva, őszintén –, nemde?

Tovább
Felfüggesztett kávé

Felfüggesztett kávé

A példa külföldi: napok óta járja az internetet egy kávézó története, amelyben a vásárlók a saját fogyasztásuk mellett egy vagy több „felfüggesztett kávét” is kérhetnek és fizethetnek ki. Ez a kávé egy külön „listára” kerül.

Tovább
Újabb szeretet-láncreakció – A „felfüggesztett kávé” esete

Újabb szeretet-láncreakció – A „felfüggesztett kávé” esete

Az embereket figyelve, beszélgetve velük egyre inkább az a tapasztalatom, hogy – akár társadalmi elvárások, akár magánéleti problémák miatt – túl sokan rekedtek meg lelkileg, vagy legalábbis azt hiszik. Egy féltve őrzött titok, egy megoldatlan probléma túl nagy teher az ember lelkén, s nem mindig látjuk tisztán, mi vezethetne ki a nyomasztó érzésekből. Aztán egyszer csak történik valami „csoda”, mely megmelengeti a szívet.

Tovább
Idézd meg a kis herceged!

Idézd meg a kis herceged!

A felnőtt embernek szinte a tudatába van vésve, hogy milyen helyzetekben miként kell viselkednie. Ebben jelentős szerepe van a társadalomnak is. Szinte elfelejtünk lelkesedni, sőt, néha azt sem élvezzük igazán, amit egyébként nagyon szeretünk – azért nem, mert nem a jelenben élünk.

Tovább