Lexi & Magazine

Címke: thriller

Gengszter vagy szent legyek?

Gengszter vagy szent legyek?

Önmagával belső, míg másokkal szemben külső harcot folytat Jason Statham legújabb filmjében. A Kolibri kód című film műfaját tekintve akció, thriller és dráma egyszerre. A főszereplő folyton küzd, most is megvillantja – igaz csak itt-ott – nagyszerű harcművészeti képességeit, azonban ezennel a belső vívódás van a középpontban. Ezen a szinten viszont már nem elég Statham fizikai ereje, a jóval szegényesebb színészi képességei kerülnek előtérbe.

Tovább
Gyilkos hipnózis

Gyilkos hipnózis

A hipnózisról – erről a mesterségesen előidézett, módosult tudatállapotról – kapunk egyfajta szűk metszetet A Hipnotizőr című filmben. Mindig is nagyon érdekelt, hogy hogyan érhető el ez az állapot. Az emberek többségét kíváncsivá teszi annak a ténye, hogy létezik egy olyan dimenzió, ahol átszellemülve kommunikálhat. A film egész jóra sikerült, azonban gyenge pontja számomra épp az, hogy nem elég mélyen aknázza ki a hipnózisban rejlő lehetőségeket.

Tovább
Menekülj!

Menekülj!

Spiritualitás, szerelem, veszély. A Menedék című filmben titkos, sötét múltja elől menekül egy fiatal nő. De hova vezet mindez? Egy olyan történethez, melyhez hasonlót már rengetegen írtak és filmesítettek meg: egy romantikus történetet kapunk félelmetes elemekkel. A földöntúli misztikus szál – melyet egyáltalán nem áll szándékomban leleplezni – pedig csak tovább erősíti az ilyen filmekről alkotott sztereotípiáimat.

Tovább
Borzongás a Halálhegyen

Borzongás a Halálhegyen

Hátborzongató, félelmetes, rejtélyes, meghökkentő, hihető majd hihetetlen. Ezekkel a jelzőkkel tudom leginkább jellemezni a Halálhegy – A Dyatlov-rejtély című amerikai-angol thrillert, melyben öt amerikai fiatal nyakába veszi a dermesztő Urál hegységet, hogy egy olyan borzalomról rántsa le a leplet, amely mögött egy megrázó, több mint 50 éves titok rejtőzik.

Tovább
Csúcshatás – A tökéletes tudatmódosító, hallucinációk nélkül

Csúcshatás – A tökéletes tudatmódosító, hallucinációk nélkül

Képzeld el, hogy életed kilátástalan: semmittevőként tengeted napjaid, mert munkádban nincsenek sikereid, a párod elhagyott, s a szorongásod alkohollal próbálod csillapítani. Mondhatni, semmi sincs rendben. Egy nap azonban egy régi ismerősöddel találkozol, aki pontosan látja rajtad, mennyire nem vagy a helyzet magaslatán. Így hát a figyelmedbe ajánl egy titokzatos pirulát, mellyel agyad kapacitásának száz százalékát használhatod. Bevennéd?

Tovább