Lexi & Magazine

Címke: vallás

Saul fivérei

Saul fivérei

Valóságos fekete humora a sorsnak, hogy az 1658. évig többször is felekezetet váltó Dávid Ferenc püspök, aki igen jelentősen járult hozzá a tordai országgyűlés határozatához, melyben elsőként Európában, törvényt hoztak a vallásszabadság biztosítására.  

Tovább
Böjtölés, a testi-lelki megújulás

Böjtölés, a testi-lelki megújulás

A böjtölés elsősorban a táplálkozás megvonását jelenti egy meghatározott időre. Az ókori görög filozófusok szerint ezáltal egy magasabb spirituális szintre juthatunk, amivel könnyebben megérthetjük az élet működését. 

Tovább
A tízparancsolat és napjaink

A tízparancsolat és napjaink

Számos ember számára a szabadság azt jelenti, hogy különösebb szabályok, kötelezettségek nélkül szeretne élni, ám íratlan törvények mégiscsak léteznek az életben, melyeket, ha nem tartunk be, megkapjuk a magunk büntetését. 

Tovább
Utazás az amisok varázslatos világába

Utazás az amisok varázslatos világába

Vajon van élet a modern technika eszközei nélkül is? Le lehet élni egy életet úgy is, hogy nem használunk elektromos áramot, nincs mobiltelefonunk, sem pedig lap topunk, sőt még az olyan teljesen egyszerű hétköznapi eszközök, mint például a vízforraló vagy mikrohullámú sütő segítségét sem vesszük igénybe? A válasz IGEN. Erre pedig bizonyíték az amisok különleges élete.

Tovább
A hit arcai

A hit arcai

A „hit” szót általában valamely vallás – de többnyire az Istenhit – gyakorlásához kötjük, azonban ez a kifejezés sok minden mást is magában hordozhat, egyéntől függően.

Tovább