Lexi & Magazine

Szerõ: ismeretlen

A világháló tragikus áldozatai

A világháló tragikus áldozatai

Az elmúlt hónapokban jó pár tragikus és aggasztó hír járta körbe a világot öngyilkos tinédzserekről, akik az internetes zaklatások miatt vetettek véget életüknek. Visszagondoltam a gyerekkoromra, amikor ugyan még internet nem volt, de azért mi is cikiztük egymást. Az irodalomban is találkozhatunk ezzel: Nemecsek Ernő a többiek nyomására szintén saját bizonyítási vágyának esett áldozatául. Fehér Sára klinikai és mentálhigiénés gyermek szakpszichológussal beszélgettünk a kamaszkori problémákról.

Tovább
Fesztiváloznak a halak

Fesztiváloznak a halak

Amennyiben az elkövetkezendő hétvégén az Erzsébet téren járunk, ne lepődjünk meg, ha orrunkat követve egy hatalmas bogrács halászlé felett találjuk magunkat. Az ínycsiklandó illatok már jó messziről jelzik, hogy itt valahol hal van a levesben. 

Tovább
Mit csináljunk, ha munkanélküliek vagyunk!?

Mit csináljunk, ha munkanélküliek vagyunk!?

2013-ban Magyarországon az álláskeresés igen csak bonyolult folyamat. Nem elég megírni egy profi önéletrajzot, állandóan frissíteni és újítani a motivációs levelet, az ember folyamatos tortúráknak is ki van téve: próbacikkírás, feladatsor-megoldás, számítógépes teremben való tesztelés, próbanap, pszichológiai teszt kitöltése és még sorolhatnám. A státusz betöltéséhez egy egész kálváriát kell bejárni, és heteken keresztül többkörös fordulókat kell végigizgulni és teljesíteni.

Tovább
Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák – 4. rész

Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák – 4. rész

Cikksorozatunk befejező részében szót ejtünk az esküvői járgányokról, megtudhatjátok, miért fontos egy jó vőfély, valamint bemutatkoznak az esküvői gyermekmegőrzők is. Januárban a 9. Esküvői kiállításon jártunk, hogy tippeket gyűjtsünk életed legfontosabb napjának megszervezéséhez. 

Tovább
Mi kell az egészséges élethez?

Mi kell az egészséges élethez?

„Győzzük le a betegséget, segítsünk annak, aki beteg, harcoljunk, küzdjünk a betegségek ellen” – ezek a gondolatok vitték Medgyesi Jánost az orvostudományi egyetemre. Medgyesi doktor úr azóta már háziorvosként praktizál, orvos és művész barátaival pedig minden hónapban érdekes előadásokat tart, és kutatja, hogy gyógyít-e a művészet, illetve művészet–e a gyógyítás?! Január hónapban az élet és halál, betegség és egészség kérdései között kalandozott Dr. Solymosi Péter tüdőgyógyász barátjával. Beszámolónkban elolvashatjátok, mi kell egy boldogabb és egészségesebb élethez.

Tovább
Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák - 3. rész

Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák - 3. rész

Az Esküvői Kiállítás idén 9. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a budapesti Arénában. Az oda látogató párok a ruháktól kezdve, a fotósok és videósok hadán át, találkozhattak esküvőszervezőkkel, sminkesekkel, cukrászokkal, választhattak helyszínt és karikagyűrűt is. Cikksorozatunk harmadik részében a torta-, a menyasszonyiruha- és az öltöny-trendekről állítottunk össze egy kis összefoglalót. 

Tovább
Hol kezdjem? Esküvő szervezés- tippek, trükkök, praktikák 2. rész

Hol kezdjem? Esküvő szervezés- tippek, trükkök, praktikák 2. rész

Az Esküvői Kiállítás idén 9. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a budapesti Arénában. Az oda látogató párok a ruháktól kezdve a fotósok és videósok hadán át, találkozhattak esküvőszervezőkkel, sminkesekkel, cukrászokkal, választhattak helyszínt és karikagyűrűt is. Az előző cikkünkben bemutattuk, milyen egy jó esküvőszervező, és adtunk néhány tippet azoknak, akik extrém helyen szeretnének házasodni. Most pedig lássuk, hogyan döntsük el, hogy dj vagy zenekar játsszon a lagzin, valamint ismerkedjünk meg a fotózás, videózás új tendenciáival is.

Tovább
Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák

Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák

Az Esküvői Kiállítás idén 9. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a budapesti Arénában. Az oda látogató párok a ruháktól kezdve a fotósok és videósok hadán át, találkozhattak esküvőszervezőkkel, sminkesekkel, cukrászokkal, választhattak helyszínt és karikagyűrűt is. A kiállítás területén szó szerint a bőség zavara uralkodott, és ember legyen a talpán, aki a rengeteg szórólap és ajánlat között kiigazodott, ezért mi segítségül összegyűjtöttünk egy-két információt a trendekről, árakról és a praktikus megoldásokról.

Tovább
Boldog születésnapot, Padlás!

Boldog születésnapot, Padlás!

Még általános iskolába jártunk az öcsémmel, amikor nagyapám elvitt minket a Padlás című színdarabra. A történet azonnal magával ragadott és már tudtam is, hogy mit kérek születésnapomra. A kazettát szerettem volna, amin az összes szám rajta volt. Mátéval minden dalt megtanultunk kívülről, és külön előadásokat rendeztünk, melyeknek egyetlen, de annál lelkesebb nézője a nagymamánk volt. Azóta eltelt jó pár év, és egyikünk sem lett színész, de a Padlás dalait még most is bármikor el tudnánk énekelni.

Tovább
Egy szatyorba zárt történet – avagy Rükverc a Kamrában

Egy szatyorba zárt történet – avagy Rükverc a Kamrában

Vidra Zsolt nem hős, nem híres, és még csak nem is sikeres, Kerékgyártó István történetének mégis ő a főszereplője. Egy hétköznapi ember, kinek sosem kedvezett a szerencse, és boldog is talán csak egyszer volt.

Tovább