Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Etetőszékek kis lakásba

Etetőszékek kis lakásba

Ha étkező nélküli, szűk konyhás lakásotok van, bizony gondot okozhat a hagyományos etetőszék tárolása. Ha székhez vagy asztalhoz rögzíthető etetőszéket választasz, nem kell kerülgetni a szétálló lábú, sok helyet foglaló monstrumot.

Tovább
Anyukák a Ringatóról

Anyukák a Ringatóról

Szívesen kimozdulnál a négy fal közül a babáddal? Szeretnél dalokat, mondókákat tanulni, hangszereket hallgatni gyermekeddel? Jó lenne új embereket megismerni? Menjetek el a Ringatóra! Anyukákat kérdeztünk arról, mi történik egy ilyen foglalkozáson.

Tovább
Külföldön kismamának lenni II. rész – Franciaország

Külföldön kismamának lenni II. rész – Franciaország

Távol a szülőhazától, egy messzi országban beilleszkedni sem egyszerű, főleg az első néhány évben. De vajon milyen ott kismamának lenni? Milyen vizsgálatok szükségesek, van-e saját orvosa a terhes anyának, milyen a kórházak felszereltsége, mennyire eltérőek a terhesgondozással vagy egyáltalán a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos szokások és megítélések a magyarhoz képest. Kap-e több támogatást egy kismama, és hogyan érzi magát az idegen környezetben?

Tovább
Így fotózd a kisbabádat!

Így fotózd a kisbabádat!

A professzionális babafotózás nem olcsó dolog, ráadásul csak egy napot örökít meg, pedig a baba napról napra változik. Ránk marad tehát a feladat nagy része, hogy bemutassuk kisbabánk fejlődését saját fotóinkon. Segítünk, hogy igazán szép felvételek készüljenek otthon is.

Tovább
Így fotózd a gyerekedet!

Így fotózd a gyerekedet!

Fogadjunk, hogy amióta csak megszületett a gyermeked, egyfolytában kattogtatod a fényképezőgépet, hogy dokumentáld, ahogy őrületes tempóban nő. Mindig van valami, amit meg kell örökítened; egyik napról a másikra sajátít el új dolgokat. Ha nem mindig vagy elégedett a képekkel, és szeretnél sokkal jobb fotókat készíteni, olvass tovább!

Tovább
Hordozzunk! De miben?

Hordozzunk! De miben?

Magadra kötött babával sokkal egyszerűbb a tömegközlekedés, nem kell a babakocsit felküzdened a magas járművekre. Otthon is könnyebbséget jelent a hordozás: míg a baba rajtad csüng, addig is csendben van, te pedig közben tudod végezni a házimunkát. Nem az tehát a kérdés hordozz-e, hanem az, hogy miben?

Tovább
Játéktároló cipősdobozból

Játéktároló cipősdobozból

Máris rend lesz a gyerekszobában, ha a szerte-széjjel hagyott játékokat dobozokba rakod, és felteszed a polcra. Legegyszerűbb, ha cipősdobozokat használsz erre a célra. Mindössze csak be kell vonni őket papírral. Sok szép, mesefigurás csomagolópapír közül válogathatsz a boltokban, attól függ, milyen szín passzol a szoba berendezéséhez.

Tovább
Wellnesshétvége a babával? Miért is ne!

Wellnesshétvége a babával? Miért is ne!

Jót tenne a lelkednek egy kis környezetváltozás? Elutaznál a férjeddel egy hosszú hétvégére, de nem szívesen hagynád másra a babát? Vigyétek őt is magatokkal! Kis rugalmassággal szinte biztos, hogy jól fog elsülni a dolog. Segítünk, mire figyelj a szálláshely kiválasztásánál.

Tovább
Segítség, lázas a kisbabám!

Segítség, lázas a kisbabám!

Ijesztő, amikor először betegedik meg a gyereked, pláne, ha kis csecsemőről van szó. Az én fiam már 1 éves volt, amikor átesett az első komolyabb betegségén, de még így is halálra rémültem, amikor a lázmérő 40 fokot mutatott.

Tovább
Hévízen a legjobb telelni

Hévízen a legjobb telelni

Férjemmel évekig úgy ünnepeltük februári évfordulónkat, hogy Hévízre utaztunk pár napra. Nem lehet megunni a helyet, újra és újra elbűvöli az embert. A több tízezer éve keletkezet bő forrású gyógyvizű tó pihenést, felüdülést, gyógyulást nyújt a benne megmártózóknak.

Tovább