Lexi & Magazine

Szerõ: ismeretlen

Négy nap értünk

Négy nap értünk

Csupa nő – Vásár és figyelem csak Neked! címmel hívja fel a figyelmet egy 4 napos rendezvény a TV2 műsorvezetőivel a nőkre. Aki 2013. szeptember 5. és 8. között kilátogat erre a kiállításra, rengeteg érdekes témával találkozhat, melynek mindegyike a nők köré csoportosul: lélek, egészség, szépség, család, otthon, gasztronómia – hogy a legfőbb témaköröket említsem. Hölgyeim, ma irány a Hungexpo!

Tovább
Gombold újra Közép-Európát!

Gombold újra Közép-Európát!

A divatra érzékeny – többnyire – hölgyek és urak egy közép-európai divatbemutatónak lehettek a vendégei szombaton, a Millenárison. A délutántól késő estig tartó, egymást követő divatshow-kon már a legújabb őszi-téli trendekből is kaptunk ízelítőt – csak ez az őszi-téli hangulat csempészett hűs pillanatokat a tikkasztó hőségbe.

Tovább
Mi a divat Cannes-ban?

Mi a divat Cannes-ban?

Ha Cannes, akkor filmfesztivál. Ha filmfesztivál, akkor divat. Hiszen a vörös szőnyeg „tartozékai” a nagyszabású extrém, nem hétköznapi ruhák. Ilyenkor – csakúgy, mint az Oscar-gálán – minden meghívott hölgy szeret tündökölni, és ebben az egyik legnagyobb segítséget ruhakölteményük adja. Az idei Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén a nagy divatházak legfrissebb darabjai köszöntek vissza.

Tovább
Gengszter vagy szent legyek?

Gengszter vagy szent legyek?

Önmagával belső, míg másokkal szemben külső harcot folytat Jason Statham legújabb filmjében. A Kolibri kód című film műfaját tekintve akció, thriller és dráma egyszerre. A főszereplő folyton küzd, most is megvillantja – igaz csak itt-ott – nagyszerű harcművészeti képességeit, azonban ezennel a belső vívódás van a középpontban. Ezen a szinten viszont már nem elég Statham fizikai ereje, a jóval szegényesebb színészi képességei kerülnek előtérbe.

Tovább
Névadósdi

Névadósdi

A névválasztás egyáltalán nem könnyű feladat a szülők életében, megannyi buktatója van: történelmi személynevek, csúfnevek, jelentések, becézések. A Hogyan nevezzelek? című francia vígjátékban egy ártatlan, humorban gazdag családi összejövetel drámai fordulatot vesz egy bizonyos név miatt. A történet zsenialitása egyszerűségében rejlik. Annyira hétköznapi, könnyed, emberközeli, hogy bármikor akár mi is részesei lehetünk egy hasonló helyzetnek. Itt minden kiderül, felborul, összekuszálódik. Csak győzzük – nevetéssel – kibogozni!

Tovább
Feltuningolt Jurassic Park

Feltuningolt Jurassic Park

Manapság igazán trendinek számít a filmiparban, ha egy régebbi filmet 3D-s változatban is felújítanak, bemutatnak. Bizonyára ettől várják az újabb kasszasikert és azt, hogy a régi hírnév ismét belopja magát a filmkészítők mindennapjaiba. A Jurassic Park háromdimenziós verziója adott némi plusz élményt, de a várt hatás itt-ott elmaradt. Mindjárt megtudjátok, hogy pontosan mire is gondolok.

Tovább
Színes cukormadár kollekció - Sugarbird Tavaszi Fesztivál 2013

Színes cukormadár kollekció - Sugarbird Tavaszi Fesztivál 2013

A tavasz és a nyár számtalan kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megújuljunk. Ilyenkor ugyanis bátrabbak, merészebbek vagyunk a színek, szabások, fazonok tekintetében. A megújulás pillanatára hívta fel a figyelmet a múlt héten megrendezett Sugarbird Tavaszi Fesztivál is, hiszen rengeteg csajos, nőies, alkalmi ugyanakkor laza, vagány, hétköznapi ruhadarab lepte el a Millenáris D épületének rózsaszín szőnyegét.

Tovább
Gyilkos hipnózis

Gyilkos hipnózis

A hipnózisról – erről a mesterségesen előidézett, módosult tudatállapotról – kapunk egyfajta szűk metszetet A Hipnotizőr című filmben. Mindig is nagyon érdekelt, hogy hogyan érhető el ez az állapot. Az emberek többségét kíváncsivá teszi annak a ténye, hogy létezik egy olyan dimenzió, ahol átszellemülve kommunikálhat. A film egész jóra sikerült, azonban gyenge pontja számomra épp az, hogy nem elég mélyen aknázza ki a hipnózisban rejlő lehetőségeket.

Tovább
Menekülj!

Menekülj!

Spiritualitás, szerelem, veszély. A Menedék című filmben titkos, sötét múltja elől menekül egy fiatal nő. De hova vezet mindez? Egy olyan történethez, melyhez hasonlót már rengetegen írtak és filmesítettek meg: egy romantikus történetet kapunk félelmetes elemekkel. A földöntúli misztikus szál – melyet egyáltalán nem áll szándékomban leleplezni – pedig csak tovább erősíti az ilyen filmekről alkotott sztereotípiáimat.

Tovább
Fókuszban az élet kérdései

Fókuszban az élet kérdései

A könyv érték és kincs, a tudás és az élet legmélyebb forrása. A 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából számos új könyv került a piacra. A Dialóg Campus Kiadó Dialóg Life sorozata az élet kérdéseivel foglalkozik. Lelki és testi egészség, gyereknevelés, felnőttkori dilemmák, az élet sorsdöntő pillanatai – ezek a témák mind-mind megtalálhatók a kiadó palettáján.

Tovább