Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Vágyjuk a szépséget!

Vágyjuk a szépséget!

A szépség esztétikai fogalom, ami minden embernek mást és mást jelent. Egy valamiben azonban megegyezik a szépséghez való viszonyunk: mindannyian vágyunk rá – még akkor is, ha nem ismerjük be magunknak – van, aki jobban és mindenáron, van, aki pedig kevésbé. A Nagy szépségteszt kutatás keretén belül 1066 fő válaszolt olyan kérdésekre, hogy inkább szép lenne-e vagy okos, mit változtatna magán, ha tehetné, vagy tapasztalta-e már, hogy a szépség előnyt jelent a mindennapokban.

Tovább
Magányos körök

Magányos körök

Emberek. Sorsok. Véletlenek. Vágyak. Ez a négy dolog áll össze egy kerek, egész történetté a 360 című filmben, ahol különböző társadalmi rétegből jött emberek útjai keresztezik, metszik egymást. De egy valami mégis közös bennük: mindannyian a magány elől menekülnek. S amíg forog a film, az életük is körbeér. Szeretni és szeretve lenni – egy állandó emberi érzés, hiány vagy épp vágyakozás. A „mindenki mást szeret és akar” modern feldolgozása ez a film.

Tovább
2077: a Föld már csak egy emlék

2077: a Föld már csak egy emlék

Hősökre mindig, minden kornak szüksége van, hiszen szeretjük a bátor, erős, harcias férfiakat. Olyan hősökért meg pláne odavagyunk, akik megmentik a bolygónkat – ha kell, akár saját életük árán is. Tom Cruise igazi hős alkat. Sőt sokkal több annál: igazi akcióhős – ezt számtalan filmben bebizonyította már. Most azonban legújabb, Feledés című filmjében ismét bebizonyítja a közönségnek. Csak egy baj, hogy a történet annyira lejáratott.

Tovább
Tavaszi illatfelhők - 2. rész

Tavaszi illatfelhők - 2. rész

Lassan tényleg beköszönt a tavasz – legalábbis reméljük. A természet ilyenkor ledobja téli ruháját. A kerteket, parkokat, utcákat hamarosan ellepik a gyönyörű, színes, illatos virágok és gyümölcsök. Hogy ne csak a virágzó növények illatát szippanthassuk be, hanem mi magunk is illatozzunk, mint egy üde virágcsokor, bódító, friss, tavaszi illatokat ajánlunk. Ugyanis a parfümériák polcain már hónapok óta ott díszelegnek a legújabb parfümök.

Tovább
Tavaszi illatfelhők – 1. rész

Tavaszi illatfelhők – 1. rész

Lassan tényleg beköszönt a tavasz – legalábbis reméljük. A természet ilyenkor ledobja téli ruháját, a kerteket, parkokat, utcákat hamarosan ellepik a gyönyörű, színes, illatos virágok és gyümölcsök. Hogy ne csak a virágzó növények illatát szippanthassuk be, hanem mi magunk is illatozzunk, mint egy üde virágcsokor, bódító, friss, tavaszi illatokat ajánlunk, ugyanis a parfümériák polcain már hónapok óta ott díszelegnek a legújabb parfümök.

Tovább
Erotika a fellegekben

Erotika a fellegekben

A zseniális spanyol rendező, Pedro Almodóvar legújabb filmjében, a Szeretők, utazók című vígjátékban egy abszurd, kényes, szexualitással telített területre merészkedik. A kiváló színészi játék és a pörgős párbeszédek lesznek a humorban és kéjben gazdag komédia legfőbb erősségei annak ellenére, hogy szinte az egész film egy repülőgépen játszódik, és a történet vége is igen gyenge. Rekeszizmokat izzítani, szexuális fantáziát beindítani, irány az érzéki repülés!

Tovább
Tökéletes diszharmónia

Tökéletes diszharmónia

Jó hangok és kiforratlan karakterek, hatásos zene és idegesítő párbeszédek, kitűnő koreográfia és közhelyes történet. Igazából nincs új a nap alatt a tiniknek, fiataloknak szánt limonádés műfajban. A Tökéletes hang című mozifilmben az első mondatban felsoroltak egyvelegét kapja a néző: sok-sok ellentétet. Van azonban valami megmagyarázhatatlan ebben a rétegfilmben, ami akarva-akaratlanul is magával ragad.

Tovább
2013-as tavaszi-nyári divattrendek – Beszámoló az ELLE Fashion Show-ról

2013-as tavaszi-nyári divattrendek – Beszámoló az ELLE Fashion Show-ról

A hétvégén minden a divatról szólt a Millenárison megrendezett ELLE Fashion Show-n, ahová hazai és francia divattervezők hozták el a legfrissebb trendeket. A kétnapos rendezvényre rengeteg, divatot kedvelő nő és férfi volt kíváncsi. A rendezvény színvonalát pedig az is növelte, hogy nemcsak a divatbemutatón vehettek részt az érdeklődők, hanem számos workshop is várta őket.

Tovább
Mennyei macaron

Mennyei macaron

A macaron nem más, mint egy kicsi, kerek, színes, krémes, leginkább a habcsókra emlékeztető luxusédesség. Egy aprócska desszert, amit 2013. március 20-án ünnepeltek az Akvárium Klubban. Ez a francia ínyencség az elmúlt egy-két évben annyira felkapott lett hazánkban is, hogy a gasztronómia piacán igen nagy keletje van.

Tovább
Szerelmi négyszög

Szerelmi négyszög

Szerelem, szenvedély, tánc – mindez az argentin tangón keresztül bemutatva. A Tango libre – Szabad a tánc című francia-belga-luxemburgi filmdráma érdekes, szokatlan módon tárja elénk egy nő és – a hozzá érzelmi szálakkal szorosan kötődő – három férfi különös, bizarr, már-már megbotránkoztató viszonyát. A hol humorral, hol drámával átitatott filmben négy ember végletes és kusza életének lehetünk 98 percig tanúi.

Tovább