Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Nesti Dante ‒ modern idők isteni csábítása

Nesti Dante ‒ modern idők isteni csábítása

Van olyan a kozmetikumok világában, hogy szerelem első látásra? Igen.  Ebben biztos vagyok. Amikor megláttam gyönyörű dobozát, igényesen elkészített csomagolását, biztos voltam benne, hogy a textúra, az illat is kedvemre való lesz. A Nesti Dante három termékét teszteltem.

Tovább
Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Könyörgöm, kérjünk fel egy kiváló rendezőt, hogy készítsen filmet Budapestről! Kellene-e nagyobb reklám fővárosunknak, mint ha Woody Allan itt forgatna? Mit nekünk Roger Moore és a tucatjával megrendelt reklámfilmek? Követelem, hogy készüljenek Budapestről is olyan alkotások, mint az In Bruges vagy mint a Vicky Cristina Barcelona.

Tovább
Alba Hyseni  - Más szerepben

Alba Hyseni - Más szerepben

A mai Albániában és albán területeken élnek katolikusok, muzulmánok és ortodox albánok is, ami azt jelenti, hogy számunkra soha nem volt kérdéses, hogy ki melyik valláshoz tartozik, mert jól ismerjük a saját történelmünket egyrészt, másrészt az egyetlen európai ország vagyunk, ahol vallási megkülönböztetésből származó problémákkal soha nem küzdöttünk, ami igenis tiszteletre méltó.

Tovább
Létezik ideális korkülönbség a testvérek között?

Létezik ideális korkülönbség a testvérek között?

Emlékszem, amikor kicsi voltam, mindig azt hittem, hogy engem valamikor a távoli múltban örökbe fogadtak, de ezt gondosan titkolják előttem. Természetesen ez csak akkor fordult meg a fejemben, amikor éppen mérges voltam a szüleimre vagy a nővéremre. Igen, a nővéremre, aki két és fél évvel volt idősebb nálam, de néha úgy éreztem, fényévek választak el bennünket egymástól.

Tovább
Fehérneműmustra francia módra

Fehérneműmustra francia módra

Itt a tavasz, jön a nyár, itt az ideje, hogy készleteimet felfrissítsem, ezért a vasárnapot arra szántam, hogy körbenézzek, mi újság a fehérneműt árusító üzletekben.

Tovább
Zelézi tortavarázslata

Zelézi tortavarázslata

A KitűNŐK mostani vendége egy olyan hölgy, aki civil szakmájától nagyon messze találta meg hobbiját: szépséges tortákat készít mások és persze a maga örömére. Zelézi Zsuzsannát kérdeztük édes életéről.

Tovább
Le grand bleu

Le grand bleu

Vannak olyan filmek, melyekről nagyon nehéz írni. Nem azért, mert bűn rosszak, vagy nem érdekes a témájuk, hanem egyszerűen megfoghatatlanok. Nem is tudom. Körülbelül húsz éve láttam először ezt a filmet, azóta motoszkál a fejemben. 

Tovább
Vadásszon kísértetre Turán!

Vadásszon kísértetre Turán!

Kívánom, hogy mindenkinek olyan kísérője legyen egy ismeretlen hely felkutatása során, mint nekem volt Tóth Gáborné turai lakos személyében, aki végigkalauzolt a kastély múltján, és megmutatta szomorú jelenét.

Tovább
GRAN TORINO

GRAN TORINO

Az Elcserélt életek (Changeling) után Clint Eastwood újra rendezett, és ütős csapatot alkotott fiával, Kyleval. A 79 éves, még napjainkban is szexszimbólumnak számító Eastwood új filmje egy rasszista öregről, a hmongokról és természetesen Gran Torinóról szól.

Tovább
A legjobb francia filmek – Tessék vitatkozni!

A legjobb francia filmek – Tessék vitatkozni!

Egyesek szerint a francia filmek… túl franciák. Ez mit jelenthet? Mitől lehet túl francia egy alkotás? Vajon néznek az emberek mást is, mint a mozikban játszott amerikai filmeket? A 3D-s mozik agyunkba égő reklámjaival szemben fel tudják venni a harcot a kis költségvetésű művész- vagy éppen szinkron nélkül műsorra tűzött filmek?

Tovább