Lexi & Magazine

Szerõ: ismeretlen

„Lökd ide a sört!”

„Lökd ide a sört!”

Bár a nyár már véget ért, azért az ősz is tartogat rengeteg rendezvényt, fesztivált, melyek csak úgy csalogatják az embert! Szeptember 6-8. a sörimádók napjai lesznek, ugyanis hatodik alkalommal rendezik meg a Főzdefesztet.

Tovább
XXIV. pezsgő- és borfesztivál

XXIV. pezsgő- és borfesztivál

Szeptember 7. és 8. között érdemes ellátogatni Budafokra, ahol idén is megrendezésre kerül a pezsgő- és borfesztivál.

Tovább
Élvezzük a gyermekkort vagy mégsem?!

Élvezzük a gyermekkort vagy mégsem?!

Emlékszem arra az időre, mikor gyerek voltam. A sok élményre, pillanatra, illatra, színekre, amelyek átjárták testem-lelkem. Emlékszem a véget nem érő kacajokra, bújócskákra, szerepjátékokra, amelyeket a játszótársaimmal éltünk át nap mint nap. A közös felfedezések, mókák, történetek a mieink voltak. Csak a fantáziánk szabta a határokat. Imádtunk gyereknek lenni. Ha ma körülnézek, nem ezt látom. Nagyot változott a világ és a benne élő emberek, főként a gyerekek.

Tovább
Út, hogy anyává válhassunk- Örökbefogadás

Út, hogy anyává válhassunk- Örökbefogadás

Minden nő dédelgetett álma, hogy édesanya legyen. Ám sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy átélje azt a 9 hónapnyi várakozást, melynek végeredménye maga a csoda. Sok nőnek és párjának hosszú utat kell megtennie azért, hogy végre azt mondhassa: igazi család lettünk.

Tovább
Erzsébetligeti uszodában járva

Erzsébetligeti uszodában járva

Most, hogy beköszöntött az igazi kánikula, irány a strand! Persze minden embernek megvan a maga jól ismert, megszokott helye, ahová járni szokott. Fontos a jó megközelítés, a megfelelő árak, a színvonal egyaránt – nem mindegy, hová is megyünk...

Tovább
A hiába várt „gólya”

A hiába várt „gólya”

Minden nőnek az egyik álma, hogy megtalálja azt, akivel jóban-rosszban leélheti földi életét, és közösen családot alapíthassanak. Ám az élet sokszor nem úgy alakul, ahogy azt elterveztük előzetesen. Évente több ezer nőről és férfiről derül ki, hogy természetes úton nem lehet saját gyermeke. Az érzés rendkívűl fájdalmas, ezzel együtt felfoghatatlan. A megoldáshoz pedig hosszú út vezet...

Tovább
Újra dolgoznék, vajon visszavárnak?

Újra dolgoznék, vajon visszavárnak?

Minden nő életében az egyik legfontosabb pillanat, mikor gyermeke születik. Az együtt eltöltött idő megfizethetetlen. Ám egy-két év elteltével elkezd gondolkozni, hogy mi lesz, ha vissza kell mennie dolgozni. Vajon visszavárják, vagy új állás után kell néznie? Egyáltalán milyen lehetőségek állnak rendelkezésére?

Tovább
Hová rohanunk?

Hová rohanunk?

Néha jó lenne megállni egy pillanatra, és nem rohanni. Csendben ülve, pihenve szemlélni és megérteni a körülöttünk lévő világot, embertársainkat. Nem használni semmilyen elektronikus eszközt, se telefont, se internetet, semmit. Együtt élnénk egymással, a természettel, a világgal. Megállna az idő, csak néhány pillanatra, és két dologra kellene figyelni: egymásra és magunkra. Belebolondulnánk?

Tovább
„Ép testben, ép lélek” – pilatessel

„Ép testben, ép lélek” – pilatessel

A legnagyobb ellenségünk saját magunk vagyunk, különösen ami ez egészséges életmódot illeti. Rávenni magunkat, hogy rendszeresen mozogjunk, helyesen táplálkozzunk, valljuk be nem könnyű. Persze mindig van kifogás, ez túl drága, nincs időm stb. Ám ha mégis erőt vettünk magunkon, majd nekiálltunk, akkor rájövünk, hogy nem is olyan nehéz odafigyelni egy picit magunkra. Főleg, ha találunk valami olyan mozgásformát, melyet megszeretünk. A jelszó: PILATES.

Tovább
Otthont, biztonságot, jövőt-menekültek világnapja

Otthont, biztonságot, jövőt-menekültek világnapja

Van, akiknek megadatik minden, és van , akiknek minden nap küzdelmekkel teli. Vannak, akik hamar megtalálják otthonukat, de vannak, akik egy életen át keresik azt a helyet, hol végre nyugalomra, békére lelnek. Ehhez egyetlen út létezik számukra, a menekülés.

Tovább