Lexi & Magazine

Szerõ: ismeretlen

Zenei kavalkád az Akváriumban

Zenei kavalkád az Akváriumban

Sena Dagadu jött, látott, és fergeteges koncertet adott az Akváriumban.

Tovább
Ez a nap a nőké!

Ez a nap a nőké!

A nőnek ezer arca létezik. Egyszerre tölt be egymással szorosan összefüggő szerepeket. Helyt áll a munkában, a magánéletben. Igyekszik megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, miközben azon dolgozik nap mint nap, hogy megfeleljen önmagának. Van egy mondás, mely szerint a ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban, és van egy nap, amikor az egész világ rájuk, ránk, nőkre gondol. Március 8.: NŐNAP!

Tovább
Nick Vujicic magyarországi látogatása

Nick Vujicic magyarországi látogatása

Ha szeretnél részese lenni egy nem mindennapi csodának. Ha szeretnéd megtudni, hogyan lehet végtagok nélkül, de mégis boldogan élni, akkor most eljött az időd! Nick Vujicic 2013 áprilisában hazánkba látogat.

Tovább
Lányaink védelmében: „Mellvasalás”

Lányaink védelmében: „Mellvasalás”

Egy-egy vallásnak, kultúrának igen nagy jelentősége van. Hatalommal bír. Változást hoz testben és lélekben egyaránt. Maradandó nyomot hagy maga után, melynek következményeit egy életen keresztül hordozza elszenvedője.

Tovább
Játsszunk önmagunkért, egymásért!

Játsszunk önmagunkért, egymásért!

„A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.” (Szabó Magda)

Tovább
A szorongás árnyékában

A szorongás árnyékában

Mindannyiunk életében vannak nehéz pillanatok, amikor félelmet, pánikot, szorongást érzünk. A kiváltó okok sokfélék lehetnek: nehéz élethelyzetek, változások, új élmények, kudarc vagy éppen veszteség.

Tovább
A gyerek nem eladó!

A gyerek nem eladó!

„A következő eladásra szánt tárgy ismertetőjegyei: 8 éves, afrikai kislány, kb. 120 cm és 25 kg. A kikiáltási ár 1000 $. Ki ad érte ennyit? Ön uram? Elkelt. Gratulálok, ön egy új rabszolgával lett gazdagabb”. (anekdota)

Tovább
Egy darab a testedből, és sorsod megváltozik!

Egy darab a testedből, és sorsod megváltozik!

Különböző vallásoknak, törzsi kultúráknak, tradícióknak, hiedelmeknek jelentős hatása van az egyének, közösségek életére, életmódjára. Vannak olyanok, melyek elavulnak az idő múlásával. Akadnak, melyek egy egész életen át meghatározzák az emberek mindennapjait, de ezzel együtt az is előfordul, hogy valakinek egy életen át hordoznia kell a vallás okozta lelki és fizikális sebeket.

Tovább
A szépség nevében: „zsiráfnyak”

A szépség nevében: „zsiráfnyak”

Létezik egy népcsoport, Thaiföld-Mianmar és Burma területén, a karenek. A belőlük származó törzsi csoport neve pedaung. Az innen származó nők csak úgy vonzzák a turistákat évről évre, helyi látványosságnak számítanak. Hogy miért? Övék a leghosszabb, legszebben díszített nyak. Ők a „zsiráfnyakú asszonyok”.

Tovább
„Én leszek az első!” –  a versengés

„Én leszek az első!” – a versengés

A versengés mindennapi életünk része, amely jelen van a családban, a testvérek között, az óvodában, iskolában és minden fejlődési szakaszban másként fejeződik ki. Már egészen korán, kisgyermekkorban is megjelenik, hiszen a gyerekek versengenek szüleik szeretetéért, társaik megbecsüléséért, iskolai sikereikért, és ahogy nőnek, azért dolgoznak, hogy az adott társadalomban és kultúrában, amiben élnek, sikeresek legyenek.

Tovább