Lexi & Magazine

Szerõ: ismeretlen

Szepes Mária

Szepes Mária

Gyermek, leány, asszony, színésznő, író, spirituális mester és tanító egy személyben. Ő nem más, mint Szepes Mária. Életrajza, munkássága rendkívül terebélyes. Az utókor számára csodálatos műveket hagyott.

„A csodálkozást soha ne feledd! Akard a szépet, a jót mindig megtedd! Bölcsek aranyának mágnese a lelked.” (Szepes Mária)

Tovább
Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Vágytál már arra, hogy mindenki szeressen, hogy elfogadjanak, elismerjenek? Érezted már azt, hogy valamit feladsz magadban, csak azért, hogy olyan legyél a többiek szemében, amilyen épp nem vagy? Törekedtél a maximalizmusra, olyan dolgokban is, amelyekhez nem értesz? Megfelelni, annyit jelent, mint eleget tenni a családnak, társaidnak, barátaidnak, a főnöködnek vagy épp a párodnak, miközben lehet, hogy a saját értékeidnek mondasz ellent, és közben elfelejted, ki is vagy, és mit szeretnél valójában.

Tovább
A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

Szerda este mindenki azért gyűlt össze egy budapesti szórakozóhely alagsorában, hogy megtudja, mi a szexuális vonzerő titka. Honnan is ered a szépség megítélése, és egyáltalán mi befolyásolja a párválasztást. Az előadás iránt oly nagy volt az érdeklődés, hogy két turnusban tartották meg, csak azért, hogy minden jelentkező számára fény derülhessen a titokra.

Tovább
UNICEF a gyermekekért

UNICEF a gyermekekért

Van, akinek megadatik minden, és van, akinek nem. Van, akinek könnyebben összejönnek a dolgok, és van, akinek nehezebb minden. Van, aki rendelkezik a boldogság alapjaival, és van, akinek küzdenie kell, hogy jobb legyen. Van, aki az életet egy nagy kalandnak tartja, és minden egyes pillanatát élvezi, és van, akinek minden egyes nap küzdelemmel, fájdalommal telik. Utóbbiak célja a túlélés. Vannak, akik elmennek mások mellett, de akadnak olyanok, akik az egész életüket arra áldozzák, hogy segítséget nyújtsanak másoknak. Nekik ez rengeteg munkát jelent, míg másoknak ez jelenti az életben maradást.

Tovább
Segíts másokon: önkénteskedj!

Segíts másokon: önkénteskedj!

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Albert Schweitzer)

Tovább
Mitől nő egy nő?

Mitől nő egy nő?

Rengeteg cikk, tanulmány, előadás, könyv született arról, mi a különbség férfi és nő között. Mitől vagyunk mások, milyen szerepeket kell bejárnunk életünk során? Mennyi mindennek és hány embernek kell megfelelnünk nap mint nap. Nő legyen a talpán, aki nem fárad el a sok megfelelésben. Mégis, mitől nő egy nő?

Tovább
Gyerekek, kicsit másképp!

Gyerekek, kicsit másképp!

„Jaj az az önfeledt gyerekkor! Csak ne engedjétek őket ki az édenkertből!” 

Tovább