Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Gyöngyházfény és óarany

Gyöngyházfény és óarany

Különleges grafikákat, festményeket tekinthet meg minden művészet iránt érdeklődő kávékóstoló és betévedő vendég Pécsett a Király utcai Tik-Tak kávézóban március 23. és május 23. között. A megnyitó után a kiállítókat, Huros Gabriellát és Mia Tóth Adriát a tárlatról, rajzaikról és festményeikről, magukról és várakozásaikról faggattuk. Interjúnkból két fiatal feltörekvő tehetséget ismerhetünk meg. 

Tovább
Kirándulás a medvék birodalmába

Kirándulás a medvék birodalmába

Sokakat nem tart vissza a kedvezőtlen időjárás a kirándulásoktól, a legkíváncsibbak nem vártak a napsütésre, már idejében meglátogatták az Asha névre hallgató elefántbébit a Fővárosi Állat- és Növénykertben, sőt húsvétkor már a négy kisoroszlán is debütált a nagyközönség előtt. Ha az állatkertben már lejártad a lábad, de a következő hétvégére is hasonló állati terveid vannak, itt az ideje, hogy ellátogass a Veresegyházi Medveotthonba!

Tovább
A fekete zongora

A fekete zongora

1944 tele volt. Az amúgy csendes, nyugodt vidéki kisvárost bombák és fegyverek zaja zavarta fel. A megszálló német csapatok végnapjaikat élték itt, miközben a szovjet hadsereg már feltartóztathatatlanul haladt előre. 

Tovább
Lánybúcsú felsőfokon

Lánybúcsú felsőfokon

Leánybúcsú volt a házunk táján. A meglepetés programra készülve a sok barátnő lelkes ötletbörzét tartott, melynek eredményeképp egy hosszú hétvégét töltöttünk együtt tele nevetéssel, remek játékokkal és vicces feladatokkal. Közeleg a nagy nap, és még nem tartottátok meg a lánybúcsút? Itt az ideje, hogy megszervezzétek, gyűjtsetek frappáns tippeket cikkünkből!

Tovább
Pánik a pincében

Pánik a pincében

Csapatépítés? Közösségi program? Agytorna? Mindegyik megvalósul, ha néhányan összefogtok, és felkerestek egy pincerendszert a Bajcsy-Zsilinszky közben, a Szent István Bazilika közelében. Ha közös programot terveztek a barátaitokkal, játékos kedvetekben vagytok, és meguntátok az otthoni Tick-tack bummot vagy Inquizitort, akkor irány a Pániq-szoba!

Tovább
Frida Kahlo

Frida Kahlo

Vitathatatlan, hogy Frida Kahlo a világ egyik legjelentősebb női képzőművésze. Életútja fordulatokkal teli, kalandos és izgalmas volt, története és művészete beszédes, figyelemfelkeltő és igencsak lebilincselő az utókor számára. Témái merészek, képeit erős szexualitás és fájdalom jellemzi, legtöbb alkotása provokatív és felkavaró.

Tovább
Fehér éjszaka a Toldiban

Fehér éjszaka a Toldiban

A Péterfy Bori & Love Band legújabb albumának összes szerzeményéhez videoklip készült a közelmúltban, ezen videofilmek premiervetítésére került sor március 6-án este nyolc órakor a Toldi Moziban. A rajongók a zenekar tagjaival és a kisfilmek készítőivel együtt mustrálhatták az egytől egyig egyedi, ötletes és profi mozgóképeket.

Tovább
Középkori utazás Bikalon

Középkori utazás Bikalon

Bikal a fővárostól kis híján 200 kilométerre található, élménybirtoka olyan reneszánsz kalandokkal várja látogatóit, melyek életre keltik a középkori Magyarországot. Az időutazás minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódási lehetőség, egész napos családi program várja az idelátogatókat. 

Tovább
Édes percek – Sugar!

Édes percek – Sugar!

Ennél valami édességet, de egy kis változatosságra vágysz? Ha kell egy kis szín a Jégbüfé retro hangulata után, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni a SUGAR! mézes-mázas üzleteinek egyikét, és átadni magad az exkluzív vizuális és gasztronómiai élménynek!

Tovább
Macskakávézó a fővárosban

Macskakávézó a fővárosban

Páratlan élmény várja február végétől a belvárosban fogyasztói társadalmunk azon részét, akik egy jó kávé mellett esetleg macskasimogatásra is vágynak. Bécs és Oszaka városa után már Budapesten is élvezhetjük a doromboló kávézás előnyeit, hiszen, mint ismeretes: a cicasimogatásnak gyógyhatásai is vannak.

Tovább