Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

„Szemétország”

„Szemétország”

Vik Muniz művész, amikor újra visszatér hazájába, Brazíliába, az ottani legnagyobb szeméttelepen valósítja meg nem mindennapi tervét, ugyanis hatalmas képeket készít újrahasznosítható hulladékokból. Ezek a képek azokat a gyűjtögetőket ábrázolják, akik mindenapjaikat töltik ezen a szeméttelepen, ott élnek és dolgoznak.

Tovább
Minden gyermeknek joga van családban felnőni

Minden gyermeknek joga van családban felnőni

A világon minden társadalom létének alapja a felnövekvő generációk megfelelő életfeltételeinek és életkörülményeinek a biztosítása, hiszen e nélkül a társadalmak nem tudják reprodukálni önmagukat. Ezért minden jogrendszer igyekszik biztosítani a felnövekvő generációk megfelelő fejlődését. Ennek egyik legfontosabb eszköze a gyermek- és ifjúságvédelem.

Tovább
Újra dolgoznék, vajon visszavárnak? Mi a helyzet külföldön?

Újra dolgoznék, vajon visszavárnak? Mi a helyzet külföldön?

Karrier vagy gyermek? A kettő együtt egyáltalán lehetséges? Lesz munkahelyem, ha elmegyek szülni? Komoly kérdések sora, amely mindenkit érint, és amely nemcsak az egyénre, a családra van hatással, hanem az egész társadalomra és gazdaságra is.

Tovább
Rekviem egy álomért

Rekviem egy álomért

„Mert megszeretjük ezeket az alakokat, látjuk, hogy nem ők a rosszak, csak valahol kisiklottak. Csak a boldogságot keresik, de nem veszik észre, hogy rossz irányba haladnak. Próbálkoznak, annyira hasonlóak hozzánk.”

Tovább
Utazás az amisok varázslatos világába

Utazás az amisok varázslatos világába

Vajon van élet a modern technika eszközei nélkül is? Le lehet élni egy életet úgy is, hogy nem használunk elektromos áramot, nincs mobiltelefonunk, sem pedig lap topunk, sőt még az olyan teljesen egyszerű hétköznapi eszközök, mint például a vízforraló vagy mikrohullámú sütő segítségét sem vesszük igénybe? A válasz IGEN. Erre pedig bizonyíték az amisok különleges élete.

Tovább
Ki van a tükörben?

Ki van a tükörben?

Ma hatalmas meglepetésben volt részem. Ráálltam a mérlegre, és csak 43 kg-ot mutatott. Eddig még soha nem sikerült 45 kg alá fogynom. Ettem is reggel egy negyed almát. Ma már többet nem fogok enni, nem akarok visszahízni. Ha mégis megéheznék, csak a mérlegre és a rajta látott számra, a 43-ra gondolok. Ez biztosan segít abban, hogy elmenjen az étvágyam.

Tovább
Ti játszottatok, míg én gyermekként harcoltam

Ti játszottatok, míg én gyermekként harcoltam

„Szeretnék átadni egy üzenetet. Kérlek, tegyél meg mindent, ami tőled telik, hogy elmondd a világnak, mi történik velünk, gyerekekkel. Így talán más gyerekeknek nem kell átesnie ezen az erőszakon.” („Child Soldiers”)

Tovább
Virágot Algernonnak

Virágot Algernonnak

„kérem mongyák meg Nemur porinak ne legyen ojan mogorva ha az emberek nevettnek rajta és akor töb barátai lesznek. Könyen lesznek barátai az embernek ha haggya hogy nevesenek rajta. Nekem egycsomo barátom lessz otan ahová megyek. Ui. kérem ha véletlenül aramennek tegyenek virágot Algernon sírjára a hátsoudvarba.”

(Daniel Keyes: Virágot Algernonnak)

Tovább
„Segítség! Autizmus!”

„Segítség! Autizmus!”

Minden ember más és más, de mégis van néhány olyan dolog az életben, amit hasonlóképpen élünk meg. Az egyik ilyen, hogy mindannyiunk életében a legszebb pillanatok közé tartozik, amikor gyermekünk születik. Amit pedig mindennél jobban szeretnénk, hogy gyermekünk egészséges legyen, és teljes életet élhessen. Van azonban, hogy ez nem így történik. Ezt a traumát minden szülőnek a legnehezebb feldolgoznia, de nem szükségszerű, hogy egy betegség megbénítson szülőt és gyermeket, mert egy „tragédia” akár még előre is viheti az érintetteket. Temple Grandin azok közé tartozik, akik épp betegségükből adódóan voltak képesek nagyszerűt alkotni.

Tovább
„Kéz nélkül, láb nélkül, aggodalmak nélkül”

„Kéz nélkül, láb nélkül, aggodalmak nélkül”

Vajon tudunk-e hálásak lenni? Annyiszor vagyunk elégedetlenek azzal, amink van, és akarunk mást, többet, olyat, ami másnak van. Nem tetszik a külsőnk, haragszunk az életre és a körülöttünk lévőkre, amiért csak ennyink van, és úgy érezzük, nincs célja az életünknek. Sokszor elfelejtjük megbecsülni azokat a dolgokat, amik igazán széppé teszik az életünket, mert apróságnak tűnnek. Sokszor azonban épp ezek az apróságok jelentik az élet igazi értelmét. Nick Vujicic számos előadást tart arról, hogy mennyire fontos a magunkba vetett hit, hogy fontos, tudjunk hálásak lenni, és hogy sose adjuk fel, mert csak rajtunk múlik az, hogy miben látjuk meg a lehetőséget.

Tovább