Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Richie Kotzen – Koncertbeszámoló

Richie Kotzen – Koncertbeszámoló

Richie Kotzen idén szeptember 25-én ismételten koncertet adott Budapesten. A doboknál Mike Bennett foglalt helyet, a basszusgitáron pedig Dylan Wilson játszott. De kezdjük a legelején, avagy miért is mentem Richie Kotzen-koncertre?

Tovább
Április 11. – A költészet napja

Április 11. – A költészet napja

1964 óta április 11-én ünnepeljük a költészet napját. E jeles napon született kis hazánk egyik legismertebb és legtehetségesebb költője, József Attila. Születése alkalmából minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt. A kortárs, illetve a klasszikus költők költeményeit gyakran diákok és ma élő szerzők tolmácsolják.

Tovább
Slash-rajongók, figyelem!

Slash-rajongók, figyelem!

Február elején Slash bevonult a stúdióba, pontosabban Slash ft. Myles Kennedy And The Conspirators, és nem mozdulnak ki addig, míg el nem készülnek legújabb albumukkal! A formáció 2012-es lemeze, az Apocalyptic Love óriási sikere után szinte biztos volt, hogy lesz következő korong is. A producer – úgy, mint az Apocalyptic Love-nál – most is Michael 'Elvis' Baskette lesz.

Tovább
Mikulás – Tények és tévhitek

Mikulás – Tények és tévhitek

December 6-án hazánkban minden kisgyermek izgatottan várja a Mikulást és éjszaka hevesen dobogó szívvel azt a különös zajt a tetőn, ami az ő megérkezését jelzi. Vannak országok, ahol más a kultúrája, mint hazánkban. Néhol a karácsonyi ajándékokat remélik tőle. Sokaknak csak az jár a fejükben, tudnak-e egy pillantást vetni a fehér szakállú, piros ruhás öregúrra. Ám ha senki sem látta még, vajon tényleg létezik? Az ügyben felkerestem a Mikulás egyik legkedvesebb manóját, és őt kezdtem el faggatni.

Tovább
A lelki társ – Örökkön-örökké

A lelki társ – Örökkön-örökké

A lelki társak gondolata Platóntól származik. Az ókori filozófus szerint az embereknek 4 karjuk, 4 lábuk és 2 arcuk volt. Zeusz, a görög istenek legnagyobbika fenyegetve érezte magát az erejüktől, ezért kettévágta őket. Ezzel a tettével arra ítélt bennünket, hogy életünk végéig a másik felünket keressük.

Tovább
Lelki terror a párkapcsolatokban

Lelki terror a párkapcsolatokban

Különös, fojtogató hangulatú dráma főszereplői azok az emberek, akik lelki terror nevezetű játszmában élik hétköznapjaikat az iskolában, a munkahelyen vagy akár otthon. Ezeket a személyeket nehéz megközelíteni, sérülékenyek, s hatalmasat robbanhatnak a hozzá nem értők kezében.

Tovább
A halál árnyékában - Tomán Edina

A halál árnyékában - Tomán Edina

Mikor legelőször találkoztam vele, már akkor tudtam, hogy különleges. Fülig érő mosolyával, csilingelő hangjával azon nyomban feloldotta bennem a feszültséget, ami a találkozásunk előtti pillanatokban gyülemlett fel bennem. 

Tovább
Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Mit is jelent a féltékenység? Nehéz pontosan meghatározni a definícióját, hiszen mindenki másképp írná le. Dr. Simon Lajos úgy véli, hogy a féltékenység egy, a gyűlölettel kapcsolatos félelem, hogy egy számunkra kedves személyen vagy tárgyon osztoznunk kell valakivel. A fogalom minden birtoklásra érdemes jóra vonatkozhat: hősök, királyok, művészek, tudósok féltékenyek egymás hírnevére; barátok, testvérek, szülők a szeretetre, melyet más iránt érzünk.

Tovább