Lexi & Magazine

Szerő: ismeretlen

Szívbarát ételek a hosszú élethez

Szívbarát ételek a hosszú élethez

A szív- és érrendszeri megbetegedések egyre gyakoribbak a férfiak és a nők körében egyaránt. Sajnos ez vezeti a halálozási listát, pedig életmódváltással és egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne a probléma. Mostani cikkünkben néhány érdekességet osztunk meg olvasóinkkal, amivel hozzájárulhatunk saját és szívünk egészségéhez.

Tovább
Graviola, a csodanövény

Graviola, a csodanövény

Antidepresszív, méregtelenítő, megszünteti az emésztési zavarokat, segíti a sebgyógyulást, és egy léböjtkúrához is tökéletes választás. Mindezek mellett azonban lehet, hogy a jövőben nem ezek miatt lesz fontos a graviola termése, ugyanis a kutatók szerint ez a csodanövény lehet a rák ellenszere…

Tovább
Ma van az anyatej világnapja

Ma van az anyatej világnapja

Az anya és gyermeke közötti szoros kapcsolat és a baba táplálásának legtermészetesebb módja a szoptatás. Ez a legősibb, a legbizalmasabb és a legintimebb kapcsolat, a legmélyebb érzelmi kapocs, ami valaha is létrejöhet az édesanya és gyermeke között. Augusztus 1-je az anyatej világnapja, míg augusztus első hete a szoptatás világhete. Ez alkalomból nézzük meg, milyen előnyei vannak a szoptatásnak!

Tovább
Ezért egészséges a szex

Ezért egészséges a szex

Igen, azok a forró nyári éjszakák… Vajon mi lehet az alapja? Egy új kutatás fényt derített erre, ugyanis kiderült, hogy augusztusban a legaktívabb a szerelmesek szexuális élete. A lenge öltözetnek és a napsütésnek köszönhetően fokozódik a szexuális aktivitásunk, így nem csoda, hogy ez a leginkább szexre csábító hónap…

Tovább
Ezt (t)edd, hogy még szebb legyél!

Ezt (t)edd, hogy még szebb legyél!

A szépség egy relatív fogalom, ami természetesen minden embernek mást jelent, de kétségtelenül törekszünk rá. Nagyon sok pénzt áldozunk a kozmetikumokra és a különböző szépészeti beavatkozásokra, hogy célt érjünk. Azonban a dolog sokkal egyszerűbb… Ha eddig azt hitted, hogy a szépséged a különféle kozmetikumoktól függ, akkor olvass tovább, ugyanis a titok nem a drága „kenceficékben” rejlik.    

Tovább
Jó éjszakát! – Tanácsok a pihentető alváshoz

Jó éjszakát! – Tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk harmadát átalusszuk, ezért nagyon fontos, hogy milyen az alvás minősége.  Egy átlagos felnőtt ember napi alvásigénye 6 és 9 óra között mozog. Napjainkban azonban sokan alvászavarral küzdenek, és emiatt nem tudják kellőképpen kipihenni magukat. Ha te is kialvatlanságban szenvedsz, alábbi tippjeink segíthetnek, hogy újra frissen és kipihenten ébredhess reggelente.  

Tovább
„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

A legtöbb embernek természetes, hogy sétál egyet a parkban, meghallgatja kedvenc zenéjét, vagy ábrándozva elmerül a naplementében. Nem is tulajdonítunk neki nagyobb jelentőséget, mert már egyszerűen hozzászoktunk. De mi van azokkal az emberekkel, akik semmit sem érzékelhetnek ebből a számunkra magától értetődő világból? Vagy legalábbis csak nagyon keveset…

Tovább
In memoriam Füst Milán és Nagy László

In memoriam Füst Milán és Nagy László

A magyar irodalom bővelkedik a tehetségesebbnél tehetségesebb írókban és költőkben, akik műveikkel gazdagították a páratlan magyar és európai kultúrát. Július 17-én két híres magyar költőre is emlékezhettünk, hiszen Füst Milán és Nagy László is ezen a napon született.

Tovább
Mit együnk reggelire?

Mit együnk reggelire?

„A reggeli a nap legfontosabb étkezése” – mindenki ismeri a mondást, azonban ennek ellenére még mindig sokan vannak, akik kihagyják a napindító étkezést. Mostani cikkünkben néhány könnyen elkészíthető receptet osztunk meg olvasóinkkal, hogy finom és egészséges ételekkel vághassunk neki a napnak!

 

Tovább
50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

Fél évszázad együtt… Egészségben, betegségben, jó és rossz időkben egyaránt.   Kitartani egymás mellett a bajban, és átélni a boldog pillanatokat. Manapság, a rövidtávú kapcsolatok idején igazi ritkaságnak számít egy ilyen hosszú házasság. Mi a titok? Erről kérdeztem nagyszüleimet.

Tovább