Lexi & Magazine

Mi is babázunk - Szakértő

Öltöztetési tippek nyárra Szilvási Katától

Öltöztetési tippek nyárra Szilvási Katától

Még tavasz van, de mindjárt itt a nyár, sőt a hőmérséklet szerint már meg is érkezett. Szilvási Kata baba- és kisgyerek-öltöztetési tanácsadó ad tippeket, hogyan öltöztessük gyermekeinket ezekben a forró hónapokban, valamint a gyerekruhadivat világában is eligazít minket.

Tovább
Ha veszélyben a bababőr

Ha veszélyben a bababőr

Bőrünk véd a külső hatások ellen, részt vesz a hőszabályozásban és az érzékelésben. Ha gyulladás vagy egyéb gond van szervezetünkben, a bőr jelzi ezt: szárazzá, viszketőssé válik és kipirosodik, esetleg apró kiütések is megjelennek rajta.

Tovább
Mérgező szobanövények II. rész

Mérgező szobanövények II. rész

Ha már éppen kúszó, mászó pici babád vagy kicsit nagyobb kisgyermeked kíváncsisága beindul, akkor a szobanövények is útjukba kerülnek. Lehet, hogy csak megsimogatják, de az is lehet, hogy egyből letépik, és a szájukba veszik az ártalmatlannak tűnő leveleket. Sajnos nem mind az, ezért készítettünk egy kis áttekintést, hogy melyik szobanövény miért lehet veszélyes, és ha már megtörtént a baj, miből ismerheted fel a tüneteket, és mit tehetsz az esetleges mérgezés ellen.

Tovább
Mérgező szobanövények I. rész

Mérgező szobanövények I. rész

Ha már éppen kúszó, mászó pici babád vagy kicsit nagyobb kisgyermeked kíváncsisága beindul, akkor a szobanövények is útjába kerülhetnek. Lehet, hogy csak megsimogatja, de az is lehet, hogy egyből letépi, és a szájába veszi az ártalmatlannak tűnő levelet. Sajnos nem mind az, ezért készítettünk egy kis áttekintést, hogy melyik szobanövény miért lehet veszélyes, és ha már megtörtént a baj, miből ismerheted fel a tüneteket, és mit tehetsz az esetleges mérgezés ellen.

Tovább
10 kérdés – 10 válasz a babák táplálkozásáról

10 kérdés – 10 válasz a babák táplálkozásáról

A gyermekek táplálása olyan téma, amelyben nagyon ritka az egységes álláspont. Már a hozzátáplálásról is több verzió olvasható: van, aki már négy hónapos kortól javasolja, mások – főként a szoptató anyukák – megvárják a hat-hét hónapot, míg anyatejen kívül mást is adnak babájuknak. Feltettük a leggyakoribb babatáplálásra vonatkozó kérdéseket, melyeket szakértők ajánlásai alapján válaszoltunk meg.

 

Tovább
Gyermekeink társas élete

Gyermekeink társas élete

Bármennyire is meglepő, de már egy újszülöttnek is van társas élete. Először a szülei –  főként az édesanya  jelentik számára a társaságot, majd a kör folyamatosan bővül családtagokkal, barátokkal. Mikortól és hogyan válik igazi társas lénnyé kisbabád? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tovább
Fejlődésben a gyermek

Fejlődésben a gyermek

Minden gyermek más és más, ezért természetes, hogy fejlődési ütemükben is eltérnek egymástól. Ha a csemete nem a nagykönyv szerint kezd járni, beszélni, nem kell azonnal kétségbeesni! Ám ha a szülőnek mégis kétségei vannak, érdemes szakemberhez fordulnia, és nem a játszótéri pletykákra adnia. Ha kiderül, hogy nincs gond, a szülő megnyugodhat, ha pedig a vizsgálatok valamilyen eltérést mutatnak, célszerű a szakember utasításait követni. A leggyakrabban felmerülő kérdésekre Gasteiger Nóra gyógypedagógus válaszolt.

Tovább
10+1 kérdés a mozgásfejlődésről

10+1 kérdés a mozgásfejlődésről

Akinek gyermeke van, aggódik – ez már szinte természetes velejárója a szülői létnek. Ismerős lehet az is, hogy a játszótéri anyukák egymást túllicitálva dicsekednek gyermekük szuper képességeivel. Feltettük a leggyakoribb kérdéseket, amelyek a mozgásfejlődés kapcsán felvetődnek kisgyermekes szülőkben, és reméljük, válaszaink hasznosnak bizonyulnak számodra is!

Tovább
Segítség, lázas a kisbabám!

Segítség, lázas a kisbabám!

Ijesztő, amikor először betegedik meg a gyereked, pláne, ha kis csecsemőről van szó. Az én fiam már 1 éves volt, amikor átesett az első komolyabb betegségén, de még így is halálra rémültem, amikor a lázmérő 40 fokot mutatott.

Tovább
Nők, akik leszoknak az evésről

Nők, akik leszoknak az evésről

Vannak nők, akik a szülést követően is lánykori alakjukkal büszkélkedhetnek, és ezért szinte semmit sem kell tenniük, de akadnak olyanok is, akik az álomalakért mindenre képesek, még akár az evésről is lemondanak. Ők a mamarexia áldozatai.

Tovább