Lexi & Magazine

Mi is babázunk

Strandnemajánló avagy az agárdi Park strand és kemping

Hétköznap reggel érkeztünk a helyszínre, leparkoltunk a strand előtt, az utcán. A belépőjegy megvételekor ért az első érdekes meglepetés, amikor megkérdezték, ott kint parkolunk-e, ami 600 forint, a területen belül 800. Persze akkor már beálltunk, mert a kinti rész gyakorlatilag az utca, mindenféle őrzés nélkül. Számomra furcsa, hogy azért pénzt kérnek, pláne bemondásra, hisz mondhattuk volna, hogy nem mi állunk ott.

A strand összképét talán sivárnak mondanám egy szóval. A fű megnevezés enyhe túlzás, inkább kiégett szérű, amiben több a csikk, mint a fűszál. Fa kevés van, és a meglévők is árnyékot alig adó, inkább magasra növő, de nem terjedelmes fajták. Ezek után nem meglepő, hogy a játszótérnek nevezett rész körülbelül 10 méteres körzetében semmi árnyék nem volt, de maga a „gyerekrész” is csak egy homokozóba berakott csúszdából állt.

Lehet hogy én értettem félre  „a tóból leválasztott sekély vízű öblöt”, merthogy ott valóban sekély volt a víz, de sajnos nem kisgyereknek való, hiányzott a homokos part, s csak lépcsőről lehetett belejutni a vízbe.

A honlapon olvasható felszereltség közül légvárat nem is láttam, a vízicsúszda nem működött, vízibicikli-bérlés nem volt, pontosabban a biciklik megvoltak, csak épp a parton pihentek, vízimentővel szintén nem találkoztam.

Nagyon sok leharcolt, bezárt épület található a területen, amelyek egyébként önmagukban nem zavartak volna, bár nem nyújtottak szép látványt.

 

Voltak kempingezők, több külföldi is. Megmondom őszintén, kicsit szégyenkeztem, ők vajon tudták, hova jönnek, vagy nem találtak jobb helyet?

Ha pontoznom kéne a helyet, 10- ből 3- at adnék. Egy pontot ér ebből a víz, ami ugyan nem a strand érdeme, de mégiscsak ez a lényeg. A másik két pontot a Bubi büfé kapja, egyiket a sajtos- sonkás- uborkás-, a másikat a szilvalekváros lángosáért, amilyeneket még nem ettem, és kicsit javítottak a hangulatunkon távozás előtt.

Összességében tehát kisgyerekkel semmiképp nem ajánlom, kimondottan nem gyerekbarát hely, de azokat se irányítanám oda, akik csak felnőtt társaságban mennek, mert utólag megtudtam, még az összes szabadstrand is jobb állapotú, mint a fent említett tévedésem.   

Természetesen ez a  szubjektív véleményem, fenntartva a jogot arra, hogy más jobban érezze magát, mint mi. 

Fotó: Lengyel Szilvia

Címkék:        

Hozzászólások