Lexi & Magazine

Szórakozás / Könyv

Biciklis kalandok kisfiúknak

A sorozatot egymással laza kapcsolatban álló, de önállóan is értelmezhető történetek alkotják majd, melyekben a főhős különböző kalandokba keveredik. A történeteket a bicajozás élménye fogja össze, mely egyszerre remek családi időtöltés és kaland a kicsiknek. Nem utolsó sorban megtestesíti a szabadságot, a világ felfedezésének lehetőségét.

A mese nem didaktikus, nevelő célzatú, hanem szórakoztató, mely a bringázáson kívül egyéb, a korosztályt foglalkoztató kérdéseket is érint, mint a barátság, félelem, bátorság. Elsősorban a 4-7 éveseknek szól, jellemzően fiúknak, de a hasonló korú kislányok is örömmel lapozgathatják.

A sorozat első kötete a Dani és a kék bicikli címet viseli. Ebben a részben megismerkedünk a könyv kisiskolás főhősével. A mesében kiemelten fontos szerephez jut a család. A főszereplő és családja vidékre utaznak a nagymamához, ahol a kincseket rejtő padláson rábukkannak apukája régi bicajára. A kisfiú boldogan tanul meg biciklizni, és ezzel máris új kalandok és új barátok találnak rá. A későbbi részekben Dani új kétkerekűt kap, megtanul a városban bringázni, és izgalmas kalandokba bonyolódik barátaival, a copfos Pannival és Zoknival, az égből pottyant plüsskutyával.

A történetet Mátyás Lara írta, a rajzokat Dusik Móni készítette.

A Tea Kiadó 2013 februárjában alakult. Igényes, színvonalas, nőknek és gyerekeknek szóló könyvek kiadását tűzte ki célul. A Bringamesék a kiadó első saját fejlesztésű mesekönyvsorozata.

Címkék:        

Hozzászólások