Lexi & Magazine

Mi is babázunk / Babyshower

I. BABAjnokság

Az egész napos programon mindenki ingyen részt vehetett, nevezhetett, aki csak kedvet érzett az önfeledt szórakozáshoz. Már a beharangozó alapján színes programra számíthattunk. A babákat megmérettető futó-, akadály-, motor-, bicikli- és még rengeteg más versenyen kívül ötletesnél-ötletesebb, felnőtteket is megmozgató játékok várták az érdeklődőket.

Az igazsághoz azért hozzátartozik: maguk a babaversenyek se csupán a kicsiket mozgatták meg, de a szervező, Tischler János szerint ez is volt a cél.

A szülők feladata először is a gyerek meggyőzése volt, miszerint ő szeretne elindulni valamelyik számban. Az én csemetém például csupán 2 alkalommal volt hajlandó elhagyni a babzsákfotelt, és részt venni, igaz, mindkét kategóriában győzött is, szóval egy szavam se lehet. A versenyt is aktívan végig kellett kísérnie a szülőnek, tehát futásnál futni, akadálypályán kísérni, a babával nyakban futásról már nem is beszélve, ami valóban nehéz feladat lehetett. Ebben a kategóriában láttam olyan nekiindulást, hogy a gyereket csak a jóisten óvta meg a hátul lepottyanástól, anyuka akkora elánnal indult neki a győzelemnek.

A baba kúszóverseny igazán mulatságos volt, ebben a korban nehezen lehet még megértetni egy babával, mit szeretnénk, pláne rávenni arra, hogy ő is azt akarja, ugyanakkor és -abba az irányba.

A szervezők határtalan fantáziáját mutatta az autósülés-bekötő és a pelenkahajító verseny. Az utóbbi talán jobban is lehetett volna motiválva, de ebbe nem megyek bele, inkább az olvasó fantáziájára bízom kisgyerekes szülőként eszembe jutó módját.

Családi nap volt ez a javából, minden szempontból. Lehetett új játékokat kipróbálni, volt manótorna, babakoncert, egész napos quadozási lehetőség, játszótér. Mivel a szervezők pontosan ismerik a pici gyerekek és szüleik igényeit, nem feledkeztek meg a szoptatós helyiségről, mikróról, bébiétel-melegítőről.

Az időjárás is a legjobb formáját hozta ezen a napon, így rengeteg érdeklődővel találkoztunk.

Ha már a hétköznapokban mindent a gyerekért, akkor itt most „a szülőnek is jusson néha valami” jelleggel egész napos egészségszűrés is rendelkezésére állt azoknak, akik előzetesen regisztráltak.

A rendezvény lebonyolítása tökéletesnek tűnt. Minimanóék is ismerhetik a gyermeki türelem jellegét, pontosabban meg nem létét, így a versenyszámok után nem sokkal meg is történt az eredményhirdetés. Folyamatosan zajlottak a versenyek és díjátadások, és ez utóbbiban sem csalódhattunk. Nem szúrták ki a csillogó szemeket egy szelet csokival, hanem bőséges és színvonalas ajándékokat kaptak a babák – sóvárgó anyukák között állva vártuk, hogy a mi csemeténk vajon olyat kap-e mint az előző vagy a még korábbi? Mondhatom: minden díj nagy örömet okozott új gazdájának, az éremről nem is beszélve, mely nálunk például már ki van akasztva a gyerekszobában, és vetekszik apuka senior úszómedáljaival. Legalább mostantól a sajátjával játszik a gyerek… 

A nem dobogós babáknak még egy esélyük volt a tombolán is.

Aki nem nyert kézzelfoghatót ezen a napon, az is szép emlékekkel gazdagodott, de legalábbis jól kifáradt a gyerek ahhoz, hogy hamar elaludjon. Mellesleg a szülőknek ez fontosabb is akárhány nyereménynél…

Hogy feledhetetlen maradjon az élmény, ingyenes csillámtetoválást is kaphattak az érdeklődők. Mivel ebbe a körbe nagyjából minden 1 éven felüli gyerek beletartozik, bizton állíthatom hogy még 2 hét elteltével is több száz résztvevőnek jut eszébe naponta az a bizonyos péntek, és úgy tűnik, csak aceton segítségével törölhető ki valamelyest a fejekből. 

Címkék:      

Hozzászólások