Lexi & Magazine

Mi is babázunk

Van kiút a meddőségből

Először is tisztáznám a két alapvető fogalmat:

            INSZEMINÁCIÓ: Vékony katéter segítségével bizonyos mennyiségű spermát juttatatnak a női méhüregbe és ezáltal elősegítik a fogamzást. A hölgy, akin elvégezték az eljárást kb.1 óra pihenés után hazamehet. TEHÁT, nem csinálnak semmi egyebet, csak a spermiumokat segítik az útjukra, gyakorlatilag egy hajszállal vagyunk ezzel előrébb, mint a hagyományos közösüléssel.

            LOMBIK: A legalapvetőbb, amit tisztáznék a Lombik szóval kapcsolatban. Nem divat, nem hóbort, nem választás. Tehát, kell lennie minimum egy szervi betegségnek, ami miatt ez a megoldás szóba jöhet. Például kétoldali petevező elzáródás, petevezetők meglétének hiánya, endometriózis vagy a férfi spermiumok nem megfelelő száma. Szóval, ha találtak nálunk valami szervi betegséget és nem találnak a szakorvosok semmilyen egyéb lehetőséget, akkor jöhet szóba a Lombik Bébi eljárás. Minden betegségnek megvan a maga nehézsége, de az IR-t és az egyéb hormonális problémákat nem keverném ide, mert önmagában az IR, mint Inzulin Rezisztencia még nem ad okot a meddőségre, viszont, amennyiben társul egy bármely egyéb betegséggel már igen. Lehet hallani néha, hogy azt mondták soha nem lehet gyermeke és mégis lett. A hormonzavaros betegeknél erre nagyobb esély van, mint a szervi megbetegedések okozta panaszoknál. A Lombik Bébi kicsit komplikáltabb eljárás, de nem mesterséges! Elfogom azt is magyarázni, hogy miért nem. Kérem, figyelmesen olvassanak. Kemény, őszinte sorok következnek.

Nos, van egy tévhit az emberekben miszerint a Lombikprogram maga a bűn. De, mielőtt bárki ilyet nyilatkozik, talán nézzen utána, hogy is van ez az egész. Nem szeretnék nagy távlatokba menni, viszont, ha megnézzük, hogy 50 évvel ez előtt egy tüdőgyulladásba is belehaltunk, hogy egy 20 hetes kora szülöttet még nem tudott megmenteni egyetlen orvos sem, és még sorolhatnám a hogyokat, de szerintem érthető mire gondolok. A fejlődést nem szidni kell, hanem hálát adni érte, hogy ma már bizonyos időben felfedezett ráktípusokból van gyógyulás, hogy ma már nem visz el egyszerű tüdőgyulladás, hogy ma, már ha arról van szó a 20. héttől megmentik azt a csecsemőt, aki ideje korán akart a világra jönni. Egyetlen anyukát sem irigylek, aki minden nap ott ül a mesterséges inkubátor előtt és azért imádkozik, hogy a babájával minden rendben legyen, hogy ne sérüljön, hogy felépüljön. És megjegyzem, teljesen normálisnak tartjuk, sőt szurkolunk neki, sőt támogatjuk őt, mert ez így helyes. Mesterséges lélegeztetés ide vagy oda, gépek ide vagy oda, ő a mi csemeténk, és igenis joga van az élethez. Így tehát annak a babának is minden joga megvan, hogy éljen, akinek a leendő anyukája nem minden pillanatban a naptárt nézte. Akinek az anyukája nem azt mondja, apucinak, na most gyere haza idő van, most, most kell! És gyakorlatilag parancsszóra szerintem csöppet sem romantikusan létrehoznak egy aktust. Minden áldott hónapban egészen addig, amíg nem sikerül. És ha beletelik egy évbe is ez a készenléti kényszerállapot, az nem hiszem bármivel is természetesebb, mint az Inszemináció vagy a Lombik Bébi eljárás. Ha megkérdezzük a férfiakat szerintem azt a választ kapnánk, hogy rosszul vannak ettől, hogy most kell, most gyere, most azonnal. Mert lehet, hogy ez a hagyományos út, de korántsem természetes. Egyáltalán nem spontán, nem véletlenszerű és nem meghitt. Amikor egy nő aktus után a lábát a levegőben tartja minden csak nem romantikus. Lehet hőmérőzni, meg órát nézni, meg számolgatni, csak arra ne mondjuk, hogy eszeveszettül természetes. Én inkább hagyományosnak nevezném, mert szervi betegség nincs, csak a parancsszó nehezíti meg a kis csoda létrejöttét. Szóval nem jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál. Mindegyik egy kényszerhelyzet.

Tehát, hogy mit is takar a LOMBIk kifejezés? Azt, hogy a szervezetet előkészítik bizonyos gyógyszerek szedésével, amikor a petesejt megérik, akkor pedig leszívják, a spermával összeeresztik, szerencsés esetben létrejön a fogantatás és aztán nagyon röviden belül visszahelyezik az édesanya testébe. Ahol ő tovább úszkál és szemez a számára szimpatikus hellyel. Az anyuka megkímélt életmódban élheti tovább az életét és várhatja, hogy mit mutat a teszt a következő menzesz időpontjában. Gyakorlatilag innen minden ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos terhességnél. Sőt, amint van szívhang és minden komplikáció mentes az anyukák elbúcsúznak a meddőségi centrumtól, hiszen nem meddők többé. Visszamehetnek az otthoni orvosukhoz és élvezhetik a Kismamaság adta örömöket, pontosan úgy, ahogy az átlag anyukák. Nem, nem tudják a baba nemét, nem tudja a biológus sem, nem, nem lehet választani. Az ikrek esélye minimális, többes beültetésnél is az. A lényeg, hogy van egy két hetes gyógyszeres előkészítés és aztán minden a leendő kis jövevényen múlik. Ez azt hiszem emberfeletti. Nem elég a tökéletes körülmény, ha ő nem akar leszületni a földre, ezt senki sem tudja befolyásolni. Egyetlen előnye van egy Lombikos anyukának, hogy már az 5. naptól tudja, hogy nincs egyedül és ennek megfelelően élhet. Míg a hagyományos verziónál sokszor csak 5. vagy a 6. héten derül ki az áldott állapot. Ha a lelkieket nézzük, azaz egy biztos, hogy nincs nő, aki ne érdemelné meg az anyaságot! Ez nem büntetés az élettől és nem a rossz életminőség az oka. Egyszerűen valakinek a szívébe kell egy ki szerkentyű, valakinek a térdébe, valakinek a lába mű, de ettől még joga van hozzá, hogy a társadalom elfogadja.

FOGADJUK EL EGYMÁST!

Sevi

Címkék:        

Hozzászólások