Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Mi is babázunk

Kötődően nevelők klubja

Kötődően nevelők klubja

Van egy hely nem messze Budapesttől, ahol minden hétfőn találkoznak az édesanyák gyermekeikkel. Nemcsak azért, hogy jól érezzék magukat együtt, hanem abból a célból is, hogy átadják egymásnak tapasztalataikat, érzéseiket, valamint hogy minden alkalommal új dolgokat tanuljanak szakemberektől, egymástól. A klub tagjai hisznek a kötődő nevelés – válaszkész nevelés – elveiben, értékeiben. A klub alapítójával, – aki maga is büszke édesanya –, beszélgettem e nevelési módszerről és magáról a találkozókról.

Tovább
Fejlődésben a gyermek

Fejlődésben a gyermek

Minden gyermek más és más, ezért természetes, hogy fejlődési ütemükben is eltérnek egymástól. Ha a csemete nem a nagykönyv szerint kezd járni, beszélni, nem kell azonnal kétségbeesni! Ám ha a szülőnek mégis kétségei vannak, érdemes szakemberhez fordulnia, és nem a játszótéri pletykákra adnia. Ha kiderül, hogy nincs gond, a szülő megnyugodhat, ha pedig a vizsgálatok valamilyen eltérést mutatnak, célszerű a szakember utasításait követni. A leggyakrabban felmerülő kérdésekre Gasteiger Nóra gyógypedagógus válaszolt.

Tovább
Külföldön kismamának lenni II. rész – Franciaország

Külföldön kismamának lenni II. rész – Franciaország

Távol a szülőhazától, egy messzi országban beilleszkedni sem egyszerű, főleg az első néhány évben. De vajon milyen ott kismamának lenni? Milyen vizsgálatok szükségesek, van-e saját orvosa a terhes anyának, milyen a kórházak felszereltsége, mennyire eltérőek a terhesgondozással vagy egyáltalán a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos szokások és megítélések a magyarhoz képest. Kap-e több támogatást egy kismama, és hogyan érzi magát az idegen környezetben?

Tovább
Külföldön kismamának lenni I. rész – Svédország

Külföldön kismamának lenni I. rész – Svédország

Távol a szülőhazától egy messzi országban beilleszkedni sem egyszerű, főleg az első néhány évben. De vajon milyen lehet ott kismamának lenni? Milyen vizsgálatok szükségesek, van-e saját orvos, milyen egy kórház felszereltsége, mennyire eltérőek a terhesgondozással vagy egyáltalán a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos szokások a magyarhoz képest? Kap-e több támogatást egy kismama, és hogyan érzi magát az idegen környezetben? 

Tovább
Így fotózd a kisbabádat!

Így fotózd a kisbabádat!

A professzionális babafotózás nem olcsó dolog, ráadásul csak egy napot örökít meg, pedig a baba napról napra változik. Ránk marad tehát a feladat nagy része, hogy bemutassuk kisbabánk fejlődését saját fotóinkon. Segítünk, hogy igazán szép felvételek készüljenek otthon is.

Tovább
Filcjátékok egyszerűen

Filcjátékok egyszerűen

Ha igazán örömet szeretnél szerezni gyermekednek, keltsd életre kedvenc képeskönyvének mulatságos, kedves figuráit. Hogy hogyan? Mi sem egyszerűbb ennél, csak egy kis kézügyességre van szükség, fantáziára, és nem utolsó sorban színes filcanyagra.

Tovább
Babaruhamustra

Babaruhamustra

Megvásároltad kisbabád kelengyéjét, mindenből a megfelelő mennyiséget, méretet évszaknak megfelelően, hogy a kórházból hazajövet mindene meglegyen? Ahogyan növekszik gyermeked, egyre több különféle ruhára van szüksége. Segítünk egy kicsit, honnan szerezheted be azokat, ha nem feltétlenül szeretnél újat venni mindenből.

Tovább
Bölcsődeválasztás egyszerűen

Bölcsődeválasztás egyszerűen

Minden anya életében eljön az a pillanat, amikor szeretve óvott gyerekét ki kell engednie karmai közül, hogy bölcsődébe adhassa. A bölcsőde kiválasztása sarkalatos lehet a gyerek lelki fejlődése szempontjából, éppen ezért néhány hasznos tanáccsal segítünk neked a választásban.

Tovább
Hordozzunk! De miben?

Hordozzunk! De miben?

Magadra kötött babával sokkal egyszerűbb a tömegközlekedés, nem kell a babakocsit felküzdened a magas járművekre. Otthon is könnyebbséget jelent a hordozás: míg a baba rajtad csüng, addig is csendben van, te pedig közben tudod végezni a házimunkát. Nem az tehát a kérdés hordozz-e, hanem az, hogy miben?

Tovább
Játéktároló cipősdobozból

Játéktároló cipősdobozból

Máris rend lesz a gyerekszobában, ha a szerte-széjjel hagyott játékokat dobozokba rakod, és felteszed a polcra. Legegyszerűbb, ha cipősdobozokat használsz erre a célra. Mindössze csak be kell vonni őket papírral. Sok szép, mesefigurás csomagolópapír közül válogathatsz a boltokban, attól függ, milyen szín passzol a szoba berendezéséhez.

Tovább