Lexi & Magazine

Mi is babázunk / Babyshower

Játéktároló cipősdobozból

Én többféle színt variáltam, hogy feldobjam a kis fehér komódot, amire a dobozok kerültek. Az alábbi videó segített a kivitelezésben:

 

Mint látható, itt ragasztósprayt fújnak a csomagolópapírra, de mivel ilyet nem kaptam, sima stiftet használtam. Mindkét ragasztandó felületet bekentem. Szükség van még ollóra, vonalzóra és snitzerre. Hogy ez utóbbival ne tegyem tönkre az asztallapot, én gyúródeszkán dolgoztam. Alvásidő alatt több dobozt is el lehet készíteni, és ha felkel a lurkó, indulhat a pakolászás.

Az én dobozaim így sikerültek:Mi kerüljön a dobozokba?

Deákné B. Katalin az Anya, taníts engem című könyvében arról ír, hogy nem szerencsés, ha egyszerre az összes játékához hozzáfér a baba. Az állandó túlkínálat érdektelenséget vált ki egy idő után. Érdemes különböző anyagú, méretű, funkciójú játékokat összeválogatni és dobozba rendezni, úgy, hogy egyszerre csak egy dobozzal játsszon a kicsi. A dobozokat időnként cserélgesd, és a benne lévő játékokat is frissítsd a korosztályának megfelelően.

Lássuk, mit ajánl a könyv szerzője a dobozok tartalmának összeállításához:

1. doboz: műanyag pohár, csörgőkocka, ruhazsebkendő, kisautó

2. doboz: nagykupakú flakon, melyet csavargatni lehet, tárgy a flakonba téve, keménytáblás képeskönyv, sípoló játékfigura

3. doboz: felnyitható fedelű doboz, benne kisebb tárgyakkal, járókára gumival felköthető játék, labda

4. doboz: 2 egymásba rakható pohár, 2 ping-pong labda, csörgő, pici állatfigurák vagy babák

5. doboz: kevés cérnát tartalmazó orsó, műanyag tál, kartonlap ujjméretű lyukakkal, kanál, pohár

Az önálló játék idejére kapcsold be a rádiót vagy játssz le a babának egy gyerekcédét!

Címkék:      

Hozzászólások