Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Sminkelj ünnepélyesen!

Az évet búcsúztató parti tökéletes alkalomként szolgál arra, hogy bátran kipróbálj valami vadonatúj makeup-ot és kísérletezz a merészebb színekkel is. A paletta igen széles, de mindenki megtalálhatja a személyiségéhez illő sminket. A 2012-13-as év parti sminktrendjeit ismét a kifutók világa ihlette, melyet most megmutatunk neked.

Jason Wu bemutatóján például smaragdzöldes-szürkés cica szemeket álmodtak meg a sminkesek, melyeket úgy készíthetsz el könnyedén, ha a szemedet egy szürkés valamint egy zöldes szemhéjpúderrel árnyékolod, majd ezután szempillaspirállal emeled ki a tekinteted. Ez a smink nagyszerű választás akkor, ha egy egyszerű fekete ruhát veszel fel és a szemedet akarod a leginkább hangsúlyozni. Az ajak és az arc színe legyen természetes árnyalatú.

A Thakoon-nál látott ünnepi smink merészsége a matt, tűzpiros ajkakban és a hibátlan arcbőrben testesül meg. Ennél a sminknél a szem egyáltalán nincs sminkelve.

Anna Sui divatbemutatóján egy igazán szokatlan sminkkel álltak elő a sminkmesterek. Ha valami nagyon ütősre, merészre és újra vágysz, akkor egy élénk kék szemhéjtussal vagy szemceruzával rajzolj szép, íves cica szemet magadnak a szempillád tövébe. Majd a szemed közepére, az alsó szempillák tövébe rajzolj egy pöttyöt és máris rád fog szegeződni minden tekintet.

A Gucci kifutóján kreált smink titka a mély színű, csábító vörös, bordó ajakban rejlik. Egy, a bőrszínedhez passzoló, sötét árnyalat minden pillanatban vonzó külsőt kölcsönöz egy-egy partiban.

Giambattista Valli sminkesei a természetes megjelenést hangsúlyozták, hiszen az arcbőr szinte észrevétlenül alapozott, a száj természetes színűre festett. Csak a szemhéjon és a belső szemzugban van egy leheletnyi fényes, fehér árnyalat, ami kiemeli, üdévé teszi és optikailag nagyítja a szemet. A szempillaspirál szigorúan csak a felső szempillákon megengedett!

Lanvin-nál a klasszikus, drámai macskaszemeket láthatjuk, hibátlan arcbőrrel és természetes, enyhén rózsaszín árnyalatúra festett ajkakkal kombinálva. A fekete szemhéjtust kötelező vastagon, ívesen húzni, hogy hangsúlyozzuk a tekintetünket, ezáltal elérve és fokozva a drámai hatást.

Stella McCartney sminkesei arra biztattak, hogy próbáld ki az idei trend egyik legfeltűnőbb szempillaspirálját, az úgynevezett electric blue színt. A kellő hatást itt mindenképpen a több réteg felvitelével érheted el. Az arc és a száj ennél a sminknél is természetes hatású, alig sminkelt.  

Roberto Cavalli sminkeseit bizonyára a szivárvány színei inspirálták, amikor megalkották ezt a „téli szivárvány” szemsminket. A több színű (lila, zöld, arany, barna, szürke), fémes árnyalatú szemhéjpúderek keverékéből álló színpaletta ragyogó tekintetet ad viselőjének. Egy ilyen gyönyörű színekben pompázó sminket mindenképpen a partikon viselj hibátlanra alapozott arccal és enyhén narancsos, rózsaszínes ajakkal. A szempillaspirál természetesen itt sem maradhat el. 

Jil Sander-nél a rózsaszín ajak dominál enyhe szempillaspirállal. A sminkesek szerint ez a fajta természetes rózsaszín árnyalat édes kísérője lehet a legcsinosabb ruhának.

 Cavalli

 

 

 

 

 Cikk, fotók forrása: vogue.co.uk

Hozzászólások