Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Gyümölcsös arcpakolások – 1. rész

A házilag készített gyümölcsös arcmaszk a legjobb választás azoknak, akik bőrüket tiszta, természetes termékekkel szeretik kényeztetni. Milyen csodálatos, hogy ősanyánk, a természet felruházott minket sok-sok egészségesebbnél egészségesebb gyümölccsel, melyek nemcsak belsőnket táplálják, hanem külsőnket is megszépítik. Ráadásul külön jó a házilag készített pakolásokban, hogy költségkímélőek. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el néhány, általában minden háztartásban megtalálható gyümölcsből a vitaminban gazdag arcmaszkokat.

Fontos, hogy mielőtt felteszünk egy-egy elkészített maszkot az arcunkra, mindig a tökéletesen tiszta bőrre kerüljön fel a pakolás. Mindenképp távolítsunk el minden sminkmaradványt és egyéb szennyeződést arcbőrünkről, hogy a maszkban lévő tápanyagok minél jobban felszívódjanak bőrünkben.

Nézzük hát, hogyan készíthetjük el a csodás, gyümölcsös maszkokat.

Összeállításunk első részében a citrom és a kiwi szerepel.

 

Citrom – zsíros és/vagy ráncos bőrre


A savanyú és lédús sárga gyümölcs nagy mennyiségű C-vitamint, citromsavat és más egészséges összetevőket tartalmaz, amelyek garantálják a szép bőrt. A citromban lévő sav nagyszerűen összehúzza a kitágult és eltömődött pórusokat, élénkíti a bőrt, és így az tisztábbnak és puhábbnak hat. Mindezek mellett sikeresen bevethető az öregedési foltok, az akné eredetű hegek és szeplő ellen is.

 

A zsíros bőr és a ráncok ellen is hatásos az alábbi összetevőkből álló pakolás, melyet percek alatt elkészíthetünk.

Hozzávalók:

- 2 evőkanál liszt

- 1 citrom leve

- 1 tojásfehérje

Keverjük jól össze a hozzávalókat, utána egyenletesen vigyük fel a masszát az egész arcra és nyakra. Hagyjuk a maszkot az arcunkon körülbelül 20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ezután máris érezhetően hidratáltabb, simább, tisztább és puhább lesz arcbőrünk.

 

Kiwi – száraz bőrre


A kiwi az egyik legjobb választás, ha azt szeretnénk, hogy mélyen hidratáljuk és tápláljuk száraz bőrünket. Ez a gyümölcs tartalmazza a legtöbb C-vitamint és szintén magas a citromsav tartalma. A és E-vitaminokban is gazdag, ezek a vitaminok elengedhetetlen szerepet játszanak testünk egészségének megőrzésében.

Ez a mesés egzotikus gyümölcs igazi bőrfiatalító kezelésnek is kiváló. A kiwi ráadásul összehúzza a kitágult pórusokat, megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, és csökkenti annak zsírosságát, fényességét. Ennek az értékes gyümölcsnek a leve is igen áldásos, mivel javítja a vérkeringést.


Ahhoz, hogy biztosítsuk a bőr megfelelő nedvességét, az alábbi pakolást ajánljuk.

Hozzávalók:

- 1 tojássárgája

- 1 evőkanál friss kiwi leve

- 1 evőkanál olívaolaj

A hozzávalókat jól keverjük össze, és az egész arcra vigyük fel az így kapott pakolást. Hagyjuk fent a maszkot 10-15 percig, majd tisztítsuk meg arcunkat egy kozmetikai kendővel.

 

 

 

Cikk forrása: www.becomegorgeous.com

Fotók: www.becomegorgeous.com, www.goodlife.com.ng, www.theepochtimes.com

 

Címkék:          

Hozzászólások