Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Gyümölcsös arcpakolások – 2. rész

A házilag gyártott arcpakolások egyik legnagyobb előnye, hogy az elkészített kenceficék teljesen mentesek mindenféle mesterséges adaléktól. Hiszen egyáltalán nem tartalmaznak illatanyagokat, vegyi anyagokat, hozzáadott tartósítószereket, melyek veszélyesek lehetnek a bőrre. Ezen kívül pedig azért is szeretjük, mert nem kell vagyonokat költeni a drága bőrápolási kezelésekre, melyeknek alig vagy egyáltalán nem látható eredményei vannak.

Fontos, hogy mielőtt felteszünk egy-egy elkészített maszkot az arcunkra, mindig a tökéletesen tiszta bőrre kerüljön fel a pakolás. Mindenképp távolítsunk el minden sminkmaradványt és egyéb szennyeződést arcbőrünkről, hogy a maszkban lévő tápanyagok minél jobban felszívódjanak bőrünkben.

Nézzük hát, hogyan készíthetjük el a csodás, gyümölcsös maszkokat.

Összeállításunk második részében a mandarin és a banán szerepel.

 

Mandarin – minden bőrtípusra


A mandarin kiváló C-vitamin-, magnézium-, folsav-, B-vitamin-, béta-karotin-, valamint káliumforrás. Ezek az összetevők mind-mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy bőrünk sokáig fiatal maradjon, és megfelelő nedvességet kapjon. Ez a friss gyümölcsmaszk tisztítja a bőrt, miközben simává és tisztává varázsolja.

 

Annak érdekében, hogy arcunk egészségtől ragyogjon, az alábbi arcpakolást ajánljuk.

Hozzávalók:

- 1 friss mandarin leve

- 1 tojássárgája

Oszlassuk el ezt a keveréket egyenletesen az arcunkon, és hagyjuk rajta körülbelül 25-30 percig. Ezután hideg vízzel mossuk le a maszkot.


Banán – ráncos bőrre


A banán rendkívül tápláló gyümölcs. A-, B- és E-vitaminban gazdag, ezeken kívül pedig cinket, vasat, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. A friss banánmaszk sima, tiszta és friss arcszínt biztosít.

 

Ha egy igazi öregedésgátló, ránctalanító kezelésre vágyunk, akkor a következő pakolásra voksolunk.

Hozzávalók:

 - 1 banán

- 2 evőkanál zabliszt

- 1 evőkanál rózsavíz

A banánt törjük össze egy villával, és keverjük össze a többi hozzávalóval. A pasztát az arcra és a nyakra is felvihetjük. Hagyjuk magunkon a pakolást, amíg meg nem szárad, körülbelül 15-20 percig. Ezután tisztítsuk le magunkról a maszkot pamut vattakorong segítségével, a maradékot pedig langyos vízzel mossuk le.

 

 

 

A cikk forrása: www.becomegorgeous.com

Fotók: www.fitnessfreak24.com, www.jbstylezone.blogspot.com, www.veganbeautyreview.com

 

Címkék:            


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások