Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Lakkozz otthon! - 1. rész

MónikaVargáné Vecsei Mónika - egyik előző cikkünkben - a körömápolás területén már adott tanácsokat, ezúttal pedig abban segít nekünk, hogyan fessük ki otthon egyszerűen, pontosan körmünket, milyen „szabályokat” kell ahhoz betartani, hogy tartós maradjon a lakkozás. Beszélgetünk arról is, hogy mihez mi áll jól, és a 2013-as körömdivatnak is utánajárunk.

Lexi: Itt a nyár, a meleg, a sok napsütés, kerti partik, bulik, családi események sorozata. Ilyenkor a nők általában nagyobb kedvvel indulnak neki a körömfestésnek is. Milyen egyszerű, otthon feltehető lakkozást ajánlanál? 

Vargáné Vecsei Mónika: Ha az otthon feltehető lakkozásról van szó, legegyszerűbb csak a színtelen, ami már magában is ápoltságot biztosít. A világos színeket egy gyakorlatlanabb is fel tudja kenni magának, a sötéteket – ide tartozik a piros is - inkább a lakkozásban tapasztaltabb hölgyeknek ajánlom. Az ilyen színeknél ugyanis elrontás esetén, a lemosásnál nagyon csúnya lehet a körömágy. A megoldás ebben az esetben a lakkjavító ceruza. A lakkozásnál próbáljunk arra is odafigyelni, hogy milyen színű ruhát viselünk, amikor esetleg egy alkalomra lakkozunk. Ehhez igazítsuk a körömlakk színét. A világos mindenhez illik. Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni az egyszínű lakkot, ragaszthatsz rá matricát, strasszkövet. A matricázás és strassz fölé kötelező a fedőlakk. A francialakkozás is nagyon szép lehet, de az otthon sok gyakorlást igényel.

Lexi: Hogyan kezdjünk hozzá? Milyen lakkot használjunk?

V.V.M.: A lakkozás első lépése mindenképpen a zsírtalanítás, ami nagyon fontos, hiszen így biztos, hogy tartós marad a szín. Ez acetonnal történjen.  Ha sötét színt használunk, tegyünk fel alaplakkot, mert a sötét szín megfogja a körömlemezt. Világos lakknál ez nem szükséges. Ezt követően jöhet a szín két rétegben, a végén pedig egy fedőlakk, ami biztosítja, hogy ne kopjon le olyan gyorsan. A fedőlakk lehet gyorsszáradós ecsetes vagy spray formában is. Ezzel kész a lakkozás. A rétegek között egy-két perc száradás mindig legyen. A lakk minősége meghatározható az árából. Azonban egy középkategóriás körömlakk is tudhatja mindazt, amit egy nagyon márkás. Kinek mit enged meg a pénztárcája. A lényeg a felkenés folyamatán és technikáján van. Ha ezt betartjuk, biztosan eredményesek leszünk.

színes körmök


Lexi: Mi a 2013-as körömdivattrend? A szolidabb színek, rövidebb köröm, esetleg az erősebb, feltűnést keltő színek, hosszabb köröm? Ugyanez műköröm tekintetében?

V.V.M.: A 2013-as körömdivat újra a rövid köröm. Itt is megmutatkozik, hogy a divat forgandó. Bár sok hölgy a munkájából adódóan nem divatozhat, de ha partin vagy egy különleges alkalmon jelenik meg, akkor körme eltérhet a megszokottól. A színek tekintetében a divat nagyon változó. Idén nagyon szeretik a fiatalok a feltűnőbb, erősebb színeket, persze rövid körmön. Az idősebb hölgyek többsége marad a szolidabb színeknél. A műkörömnél egy kicsit más a helyzet. Aki nagyon szereti a díszített körmöket, az általában hosszabb körmöt kér, hiszen a díszítés akkor mutat igazán. A francialakkozás örök divat, bármely korosztály körmén jól mutat, csak a forma kialakításánál kell odafigyelni, amit kizárólag a vendég ujjaihoz kell igazítani. Egy odaillő körömformával megújíthatjuk a vendég kezét.

francia lakk

 

 

Fotó: Daszkalopulosz Thanaszisz

Címkék:        


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások