Lexi & Magazine

Blog / Verajuska - Tóth Vera rovata

Féltékenység-méreg

A párkapcsolatodat meg is ölheti ez a rossz érzés. Folyamatosan azt érezheted, hogy alul maradsz, hogy nem vagy elég jó bizonyos élethelyzetekben. Ezért sorra jeleneteket rendezel, kiélezed a figyelmed párod minden szemrebbenésére, és gyakran kibukik belőled valamilyen nyomdafestéket nem tűrő, oda nem illő mondat – és ez terjed, mint a pestis. Először csak akkor teszed, mikor ketten vagytok, aztán már előfordul a baráti vacsorákon is vagy az utcán mindenki füle hallatára, szeme láttára. Nehezíted a helyzeted, mert bizony így nem leszel előnyben, és megérteni sem fog senki.

Ez az élet minden területén előfordulhat. Folyamatosan felteszed magadnak a kérdést: neki miért van több? Ő miért néz ki jobban? Neked miért nem adja meg a sors ezeket most azonnal?!

Mit gondolsz? Tán befektetett energia nélkül majd az öledbe fog hullni a dicsőség? Azért ez nem így működik.

Minden ember más intézmény. Nem létezik két ugyanolyan DNS, nincs két egyforma élet. Ezt tudomásul kell venned. Mindenkinek megvannak a maga nehézségei, szenvedései. Senkinek nem könnyű, de te azt hiszed, hogy igen. Buta és makacs felfogás ez. Amikor irigyek vagy féltékenyek vagyunk, gyakran teljesen konrollt veszítünk önmagunk felett, pedig ha nem tartod kordában az érzéseid, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Ezért tégy egy utazást önmagadban! Nézd meg, mi lehet az oka annak, ami kiváltja ezt benned. Lehet, hogy gyermekkorodban értek olyan hatások, melyekre nem is emlékszel, de mivel nem dolgoztad fel, ott van a tudattalanodban. Zárt cellák rácsait rázod szüntelen, és elfelejted, hogy a kulcsot kellene csak megkeresned magadban, de nem látod, hol van, mert esztelenül, agresszíven próbálsz kinyitni zárt ajtókat.

Kicsit nyugodj meg! Nézz körül, mert még semmi sincs veszve. Még visszafordíthatod a folyamatokat, még elsimíthatod a hepehupás, éles kövekkel teli utakat, melyeken te folyamatosan mezítláb akarsz végigfutni.

Minek is sértenéd fel a lábad, ha van kéznél egy jó cipőd és egy jó gereblyéd?

Ha hajlandó vagy megtenni ezt a tisztogatást magadért, a szerelmedért, a barátodért, a karrieredért, hajlandó vagy elfogadni, hogy nem így kell elérned, hogy figyeljenek rád, akkor hamarosan mindenki visszatér hozzád, és csodálni fog az önuralmad és az akaraterőd miatt. Ez az alázatosság szükséges a mindennapjaink harmonikus megéléséhez.

Az élet nem hosszú, te pedig megérdemled, hogy szépen élhess, szerető emberekkel körülvéve. Ne mérgezd meg a lelked, hanem próbáld meg magadat szeretni! Hidd el, féltékenynek lenni természetes dolog, de fontos a mérték. Maga a féltékenység ott van bennünk, de egészséges szinten kell tartanunk. Ez nem könnyű, de nem vagy egyedül ezzel a problémával. Még annak is meg kell néha birkózni vele, akire féltékeny vagy. Vedd poénra ezeket a szituációkat, szemléld kellő iróniával, nevess magadon, a csacsiságaidon, így játszi könnyedséggel tudod magad megszilárdítani és hitedet megerősíteni, hogy neked is sikerülhet a célok elérése, de minden a maga idejében fog megtörténni, és te is kellesz hozzá...

Szép hetet! Ölelés!


Tóth Vera

Címkék:      

Hozzászólások