Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Almás kacsasült avokádóval

Vagyis igazából úgy történt, hogy egy hétfői napon kezdtem, majd pénteken hazaérve a munkából úgy döntöttem, minek levenni a cipőt és a kabátot, azonnal húshoz kell jutnom, mert megőrülök, csilingelt a szervezetem, és elő is kaptam a hűtőből a nagymamámék házi kolbászát. Akkor rájöttem, hogy nem arról van szó, hogy nem tudok vega lenni, hanem engem kínozni lehet azzal, ha nem ehetek húst. Nem tudnék lemondani például egy ilyen csodálatosan gőzölgő kacsáról. Ettől függetlenül imádom a vega ételeket is vagy a natúrabb ízeket, de hús nélkül nem működöm.

Amúgy minden látszat ellenére a kacsasütés nem nagy dolog, csak be kell tartani a szabályokat. Például, hogy be kell irdalni, mert különben száraz lesz, és hogy szerintem az a jó, ha gyümölccsel készül, mert nélküle olyan puritán lesz, nem mellesleg a gyümölcs levet enged, és finomítja a húst. A másik dolog, hogy a kacsa frissen jó, nem érdemes, szerintem, több napra beraktározni belőle, mert folyamatosan szárad, és veszít az élvezeti értékéből.

  
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-3 db kacsacomb 
- 3 db alma
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors 
- 1 db avokádó
 
 
A kacsa bőrös oldalát beirdaljuk, de úgy, hogy ne vágjunk bele a húsába, mert kisülnek belőle az értékes levek. Majd mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk. A kacsát a beirdalt bőrös oldalával betesszük a tepsibe, majd mellévágjuk a hagymákat és almákat, végül egy kis vizet öntünk alá. Zsiradék nem kell, a kacsa elég zsíros amúgy is. Alufólia alatt 1 órát sütjük 180 °C-on, majd leszedjük az alufóliát, és mind a két oldalát ropogósra sütjük 15-15 perc alatt, néha-néha saját levével meglocsoljuk. Tálaláskor az avokádót mellé vágjuk, egy kis citromlevet locsolunk rá, majd frissen őrölt borssal megszórjuk. Természetesen köretnek még jó lehet a krumplipüré vagy bármilyen zöldségpüré.
 

Címkék:        

Hozzászólások