Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Sztracsatella sütés nélkül

 
 
Sztracsatella sütés nélkül

1 liter tej / 4 US cup milk
2 dl búzadara / 4-5cup semolina
2 dl cukor / 4-5 cup sugar
2 tojássárgája /2 egg yolk
egy csipet só / 1 pinch salt
kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta / 30 ladyfinger
12,5 dkg margarin / 125 g margarine
1/2 dl tejszín / 1/5 cup whipped cream
1 tábla étcsoki / 1 tablet of dark chocolate (grated) (100g)
1 ek. kakaópor (keserű) / 1 tbs. cocoa powder (bitter)
 
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Feltesszük melegedni lassú tűzön, majd állandó kevergetés mellett krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém, és ameddig hűl, addig a tejszínt kemény habbá verjük, a fele tábla csokit belereszeljük.

Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20x30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámiatál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük, és gyorsan elfogy, hidd el nekem!

Soak ladyfingers in milk. Place into 20x30cm pan. Mix the semolina, sugar, egg yolks and salt. Cook over medium low heat, stirring constantly until creamy. Whip in the butter. Place half over the arranged ladyfingers. Whip the cream and add half of the grated chocolate. Place half over the layers of ladyfingers and cream. Repeat the layers. Sprinkle with cocoa. Refrigerate overnight.

Címkék:        

Hozzászólások