Lexi & Magazine

Gyermek / Cseperedő

Régi mesékre emlékszel-e még? 3. rész

 

A kockásfülű nyúl

A hosszú fülű nyuszi kalandjait a magyar Pannónia Filmstúdió gyártotta 1975 és 1978 között. 26 rész készült a különleges nyúlról, aki minden konfliktust könnyedén megold. Különleges képessége miatt még jobban szerethető a karakter: ha a tapsifüles elnyújtott füleit összetekeri, azok propellerként funkcionálnak, így a kedves állat pillanatok alatt  elrepül, és eljut oda, ahol segítségére szükség van. A pár perces mesékben találkozhatunk még Menyussal, Krisztával, Kistöfivel és Mozdonnyal is. Először 1975-ben láthatta a közönség a bőröndből előbújó fülest a Magyar Televízió csatornáján. A mesét Richly Zsolt rendezte, a forgatókönyvet pedig Marék Veronika írta.

 

Pom Pom meséi

„Hogy kicsoda Pom Pom?” - Ő azt mondja, igazán senki sem ismeri, hiszen hol ilyen, hol pedig olyan. De mi mind mégis ismerjük: tudjuk, hogy Csukás István mulatságos karaktere lehet kesztyű, paróka, bundasapka vagy épp egy szőrpamacs is. Pom Pom érdekes történeteit Picurral, az iskolába igyekvő kislánnyal együtt hallgathatjuk meg. Pom Pom, Gombóc Artúr és Picur szórakoztató és humoros történeteit két évadon, 13-13 epizódon keresztül élvezheti a gyerkőcközönség. Az 1980-as években a Magyar Televízió megrendelésére készült rajzfilmsorozatot napjainkban DVD-formában is könnyen beszerezhetik a meserajongók.

 

Maja, a méhecske kalandjai

A német meseíró, Waldemar Bonsels Majáról szóló könyve 1912-ben jelent meg, az ez alapján készült rajzfilmsorozatot sok évvel később, csak 1975-ben mutatták be számos ország televíziójában. Az apró méhecske kalandjai izgalmasak és tanulságosak: a kaptár kis rovarjait tanító nénijük, Kassandra készíti fel az otthonukon kívül leselkedő nehézségekre, veszélyekre és izgalmakra. A sorozat epizódjaiban Maja, miután a repülést is elsajátítja, barátaival mindig új kalandokba keveredik. A hazánkban is közkedvelt mesét a Magyar Televízió sugározta az 1990-es évek elején. 

 

A képek forrása: www.wikipedia.org, www.sakuhindb.com

Címkék:        


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások