Lexi & Magazine

Szépség / Divat

Láss csodát, ez itt a LÁTOMÁS

Lexi: Mesélj egy kicsit a boltról és arról, mióta részese az életednek?

Szontágh Julie: 1998 óta létezik a Látomás, az idén lesz a 15. szülinapja. Már gondolkozunk rajta, hogy mivel kellene megünnepelni az évfordulót. Én a kezdetekkor csöppentem bele a bolt életébe. Sokan klisétörténetet képzelnek a Látomás mögé: a francia lány a divat fővárosáról idejött üzletet nyitni. Ez nem így volt. Az egyik ismerősömé volt a bolt, és szinte mindennap megfordultam itt, besegítettem a munkába. Persze az is ide tartozik, hogy érdekelt a kereskedelem. Egyszer csak megkérdezték, nincs-e kedvem ezzel foglalkozni. Hosszú gondolkodás után végül beszálltam, és egy év után enyém lett az üzlet.

 Lexi: A „Látomás” név adott volt már, vagy általad született meg?

Sz.J.: Az első tulajdonos adta. Kezdetben nem tetszett, túlzottan ezoterikus volt számomra, épp mint az akkori tulaj, de idővel megbékéltem vele. Rengeteg útikönyvben szerepelt a bolt, mindenki így ismerte már. Aztán idővel nekem is megtetszett, főleg azért is, mert magyar szó és nem túl hivalkodó.

 Lexi: Milyen típusú ruhák találhatók a polcokon, és ki a célcsoport ennek megfelelően?

Sz.J.: Leginkább 18-35 év közötti nők fordulnak meg az üzletben, férfi vásárlóink pedig inkább 25-35 év köztiek. A Látomásban kapható ruhák és kiegészítők kis szériás, prêt-á-porter darabok, háromhetente érkezik újabb kollekció. A honlapunkon, illetve az egyik közösségi oldalon számos darabunkat bemutatjuk nap mint nap, így a boltba látogatók már tudják, mire számíthatnak.

 

Lexi: Honnan származnak a ruhák, illetve a különböző kiegészítők?

Sz.J.: Rengeteget utazom külföldre, ahol nyitott szemmel válogatok az újabbnál újabb kollekciókból. Több helyre látogatok el, hiszen folyamatosan kell bővítenem a ruhák, cipők, kiegészítők kínálatát. Igyekszünk minden egyes alkalommal valami ritkasággal elődrukkolni. Ennek ellenére előbb olvasok a politikáról mint a divatról, nem figyelem a divatvilág változásait egyfolytában. Az érzéseimre hagyatkozva döntöm el, hogy milyen ruhákat vagy épp kiegészítőket hozok be a Látomásba. Sokszor figyelembe veszem a saját vásárlási szokásaimat, hogy én mit vennék meg, vagy mi az, ami igazán elnyerné a tetszésemet.

 Lexi: Ha jól tudom, nem egy Látomás bolt van Budapesten?

Sz.J.: Három boltba várjuk a vásárlókat. Ebből kettő női és egy férfishowroom. Kezdetben mindhárom női volt, de ez túl soknak bizonyult, meg szerettünk volna a másik nem kedvébe is járni. A női üzletek a Dohány és a Király utcában találhatók, míg a férfilakásbolt a Kertész utcában. Az üzletek stílusa megegyezik, de a kínálat eltérő.

 Lexi: Miben különbözik a Látomás a többi bolttól?

Sz.J.: A Látomás nem sorolható sehova, nem franchise, de nem is magyar designerüzlet. A nagy erősségünk az, hogy az ismert fast fashion üzleteknél jóval alacsonyabbak az áraink, a kínálat meg sokkal egyedibb, amit nálunk vásárolsz, nem jön szemben az utcán.

 

Lexi: Vannak-e eszközeitek népszerűsíteni a Látomást?

Sz.J.: Szeretünk belevinni a hétköznapokba egy kispörgést. Nálunk  mindig van valami esemény: nyílt napok férfiaknak, outlet, Glamour és Joy-napok, Elle happy days, dizájnhét, szoktunk esti tovább nyitvatartós boltbulikat is szervezni, néha egy-két napig tartó akciókat. Igyekszünk ezáltal is közelebb kerülni a vevőkhöz és így megmutatkozni. Májusban pedig lesz egy egy hétig tartó  szülinapi akciónk. Ezenfelül az egyik közösségi oldalon szoktuk leginkább magunkat propagálni. Sok női divatmagazinban is jelen vagyunk de idén arra építünk, hogy mivel nagyon nagy a törzsközönségünk, kipróbáljuk azt, milyen hatással van a boltra, ha nem reklámozzuk.

 Lexi: Milyen terveid vannak?

Sz.J.: Mostanában kicsit válságban vagyok. Szinte mindennap gondolkozom azon, hogy milyen új dolgokkal dobjam fel a Látomás koncepcióját, mivel pezsdítsem fel. Ezek még csak ötletelések, a konkrét tervek még váratnak magukra. Amiben lehet még változás, az az ár, ugyanis elengedhetlennek tartom a mostani gazdasági helyzethez mért korrekciót.

Ami a legfontosabb lenne, az egy webshop létrehozása. Nagyon nagy igény mutatkozik erre, úgyhogy ezt muszáj lesz az idén megcsinálnom.

 

 

 

 

 

Címkék:    

Hozzászólások