Lexi & Magazine

Szépség / Divat

Öltöztetési tippek nyárra Szilvási Katától

 

Szilvási Kata és gyermekei

A Szilvási Katával készített interjúban olvashattok a gyerekek szükséges nyári öltözetéről, az igen jelentős cipőkérdésről, a 2013-as nyári divatról, valamint Kata saját tippjeit, ötleteit is megosztja velünk.

Lexi: Nagyon vártuk a tavaszt a hosszú tél után, de szinte rögtön itt a nyár. Mit tanácsolsz a kezdő anyukáknak, hogyan öltöztessék fel pici babájukat, amikor egy hosszabb útra mennek, esetleg kirándulni indul a család?

Szilvási Kata: Minden anyuka - főleg az elsőgyerekes - hajlamos az aggódásra, hogy vajon a gyermeke nem fog-e megfázni, még akár nyáron is. Azt viszont body fontos tudni, hogy a túlöltöztetés nagyon veszélyes, hiszen a beöltöztetett gyerek jól bemelegszik a meleg levegőn, és a hűvösebb, nyáron légkondicionált lakásba érve pillanatok alatt megfázik. Azt tanácsolom, hogy nyáron adjanak a pici babákra egy rövid ujjú vagy ujjatlan bodyt, esetleg egy könnyű anyagból készült napozót és egy kalapot vagy kendőt. Utazáskor legyen azért egy vékony kardigán és egy pár zokni a pelenkázótáskában a biztonság kedvéért, valamint a naptej se maradjon ki.

Lexi: A kisgyermekeknek milyen nyári cipőt ajánlasz, milyen szempontok szerint válasszanak a szülők lábbelit?

kiscipőSz.K.: A nyár a legtökéletesebb évszak a gyerekláb számára. Ilyenkor a lehető legtöbb időt töltsék a gyerekek mezítláb a fűben és cipőa homokban, hogy a talpizmaik dolgozzanak. Még nem járó babáknak elég egy textilből készült vagy horgolt szandál, egy csinos lábfejdísz vagy egy puha talpú kiscipő. Járni tudó gyerekeknek két típust ajánlok: a nyitott orrú szandált, amikor sétálni megy a gyerkőc vagy ül a babakocsiban, és a zárt orrút a szabadtéri játékhoz. Ez utóbbi azért fontos, mert a zárt orr-rész megvédi a lábujjakat, körmöket az esetleges sérülésektől.

szandi

Lexi: Milyen lesz a 2013-as nyári  gyermekdivat? Milyen anyagok, színek, minták jellemzik a divatos gyermekruhákat?

ginghamSz.K.: Visszatér a '80-as évek divatja! Ahogy néztem az idei baba- és gyerekruhatrendek fotóit, azt éreztem, hogy újra a kisinggyerekkoromban vagyok. Színekben a neon, a pasztell és a nagyon élénk árnyalatú ruhák lesznek jellemzőek, a metálszínek megjelennek a díszítéseken, ilyenek a szegecselt ruhák a nagyobb gyerekeknél, és a nagy nyomott mintás pólók is előkerülnek. Visszatér a kockás anyag, más néven gingham, a ruháknál, nadrágoknál. A kislányruhákra jellemző a virágminták használata és a tengerészhangulat  sötétkék-fehér csíkos anyagokkal. Megjelennek a sok rétegből álló szoknyák, tütük is. Kisfiúknál visszatér a "Hawaii- ing", és továbbra is divat a "kispasis" viselet: a mellény, kötött pulóver és a farmernadrág. Természetesen a vintage-stílus a gyerekruhákon is megjelenik. Figyeljenek a szülők, hogy a neon és élénk színű ruhákból csak egy-egy legyen a gyereken, a többi ruhadarab semleges színekből álljon. Az is fontos, hogy a gyermekünk számára mindig kényelmes és praktikus ruhákat válasszunk.

neonkisruha lányLexi: Milyen nyári kiegészítőket készítenél, ajánlanál ezekhez a ruhákhoz a kislányoknak és kisfiúknak?

hózentróger

Sz.K.: Kislányoknak mindenképp készítenék nagy virágokkal díszített hajcsatokat, hajpántokat, illetve a kedvelt neon színárnyalatokból övet vagy karkötőt. Kisfiúknak pedig egy neon színű hózentróger vagy cipőfűző igazán vidám kiegészítő lehet.

Lexi: Egy tipp Tőled?

Sz.K.: Érdemes olyan gyerekruhákat vásárolni a nyárra, amelyek többfunkciósak, így ha lecsöpögteti a gyerek fagyival vagy ketchuppal, egy mozdulattal eltüntethető a folt egy időre! Ilyen például fiúknál a ki-be fordítható pulóver, nadrág vagy lányoknál a kisruha.

 

Szilvási Kata baba- és gyermekcipőkről írt további tanácsait itt olvashatjátok: iloveshoes.hu/kiviragoztak_babalabak,  valamint  mammba.hu/babacipok/nyitott-vagy-zart-orru-szandalt-vegyek-a-gyereknek

 A képek forrása: Szilvási Kata, pinterest.com/mammba/babykids-clothes-trends-2013/

Címkék:      


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások