Lexi & Magazine

Szépség / Divat

Szilvási Kata öltözködési tippjei kismamáknak

Lexi:  Mit ajánlanál ebben a nyári forróságban, hogyan öltözzenek fel a kismamák, akiket amúgy is jobban megvisel a hőség? Mire figyeljenek oda, ha elmennek otthonról, milyen anyagból legyen főként a ruha, cipő?

Szilvási Kata: Az elsődleges szempont a kényelem legyen, így mindenképpen a lenge, jól szellőző ruhák viselését javaslom, amelyek nem műszálas anyagból készülnek, hanem pamutból vagy organikus pamutból. Ilyenkor az a legjobb, ha a kismama - főleg ha már a harmadik trimeszterben van - egy nyári maxiruhát vesz fel vagy egy hosszabb tunikát térdig érő leggingsszel. Kiegészítőnek nagyon praktikus a széles karimájú nyári kalap és a legyező, a legkényelmesebb cipő pedig a szandál.

Lexi: Ha családi összejövetelre vagy egyéb rendezvényre hivatalosak, hogyan tudnak csinosan felöltözni? Milyen nyári ruhát ajánlanál nekik, figyelembe véve természetesen azt is, hogy egészséges, praktikus és kényelmes viselet legyen?

Sz.K.: Nagyon jól mutat egy maxiruha, ami a pocak fölött át van kötve egy masnival, a hűvösebb nyári estékre pedig egy rövid kardigánt vagy zakót is érdemes a kismamáknak magukkal vinni, ha rendezvényekre hivatalosak. Cipőnek ilyenkor is nyugodtan lehet laposat vagy pici sarokkal rendelkezőt választani.

csíkos kismama ruha

Lexi: Mint cipőszakértőtől kérdezem, milyen cipőket ajánlatos ilyenkor viselniük a kismamáknak, amikor még jobban előfordul a lábdagadás nemcsak a várandós állapottól, hanem a forróságtól is?

szandálSz.K.: Mindenképpen a lapos vagy az 1-2 cm magas sarokkal rendelkező szandálok, papucsok a legkényelmesebbek, amelyek tartják a lábfejet. Arra érdemes figyelni, hogy bőr- vagy textilcipőket vásároljanak a kismamák, mert a lábdagadás mellett a talp izzadása is nagyobb mértékű, és a műbőr cipőkben ilyenkor csúszkál a lábfej, ami viszont balesetveszélyes lehet. Zárt vagy gumipánttal a lábra rögzíthető cipőket nem ajánlok, mert elszorítják a lábfejet.

Lexi: Van esetleg valami különlegessége a 2013-as kismamaruha divatnak?

Sz.K.: Az a jó az utóbbi évek kismamadivatjában, hogy a nem kismamaként hordott, hosszú fazonú, bővebb szabású felsők hordhatók nagy pocakkal is. A különlegesség inkább a mintákban és kiegészítőkben rejlik: idén a virágmintás, a hímzett, a különleges anyagú ruhák a jellemzőek. Egy egyszerű tunika-leggings összeállítást pedig egy látványos nyaklánc vagy karkötő tesz különlegessé. Színekben megjelennek a pasztellszínek, mint a barack vagy a menta.

kismamaruha divat

Lexi: A kismamáknak való fürdőruhák közül milyet ajánlasz elsősorban, ami védi  és takarja a pocakot vagy inkább kétrészes bikinit? Miért?

tunikaSz.K.: Az egyrészes fürdőruhát javaslom akkor, ha napozni is szeretne a kismama, mert az erős napfény nem tesz jót az amúgy is feszülő pocakbőrnek, maradandó nyomokat hagyhat (ezt saját tapasztalatból tudom). Ha csak medencés fürdőzés van tervbe véve, akkor a kétrészes fürdőruha is megfelelő. Érdemes azonban mindkét esetben egy strandruhát is venni, mert az jó célt szolgálhat, ha az anyuka le szeretne ülni, vagy esetleg fázik a vizes fürdőruhában.

egybe fürdőruha  
Lexi: Az oldaladon adsz tanácsot kismamáknak is, ha esetleg további kérdéseik lennének? Saját készítésű kismamaruhát tervezel, vagy inkább maradsz a baba- és gyermekruháknál?

Sz.K.: Szívesen adok tanácsot, válaszolok kérdésekre – főleg azért, mert én is a nyári hőségben voltam terhes mindkétszer -, de saját készítésű kismamaruhák kivitelezésével nem foglalkozom.

www.mammba.hu

 A képek forrása: pinterest.com/mammba/maternity-clothes/

Címkék:    


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások