Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Középkori utazás Bikalon

Évekkel ezelőtt jártam a birtokon, az egyik barátnőm diplomaosztója után meglepetés kirándulást szerveztünk Bikalra, ezzel kedveskedtünk e különleges alkalomból. Az élmény felejthetetlen még ma is. Biztos vagyok benne, hogy az élménypark visszatérő vendégekre lelt személyünkben – ha bekopogtat a jó idő, talán mi is bekopogtatunk újra a középkori falu kapuján.

A 7,5 hektáron fekvő birtok különböző helyszíneken nyújt – kicsik és nagyok számára egyaránt – interaktív egész napos programot. A középkori faluban találhatunk kosárfonóműhelyt, állatsimogatót, és ha kedvünk van hozzá, elmélyülhetünk az agyagozás fortélyaiban is. Ha a megfelelő időben érkezünk a madaras színpadhoz, bámulatos madárröptető bemutatókat tekinthetünk meg. Az Óváros meleg mézeskaláccsal várja vendégeit, de a finomságok megkóstolása után egy fafaragó, ékszerkészítő, pék- és egy szabóműhelybe is betekinthetünk. A jósda ajtaja is nyitva áll azok előtt, akik misztikus élményekre is fogékonyak. A hagyományőrzésre termett ifjoncok kedv szerint benevezhetnek az „Apródképző” hétpróbájára, egy kis garantáltan  játékos-szórakoztató időtöltésre. A fogadót is itt találjuk, ahol fejedelmi ebédeket ízlelhetünk, hogy a délutáni programokhoz is legyen elég energiánk. Hisz vár még a Főtér is, ahol mindenki talál magának aktív elfoglaltságot: van, aki a vásári kavalkádban, van, aki a katonai táborban; de akár még a játszótéren ügyességi feladatokkal is tölthetjük szabadidőnket. És ha felmerülne bennünk a kérdés, hogy vajon miért nem találkoztunk még a középkor fontos szereplőivel, a táltos paripákkal, akkor biztosan elkerültük a lovagi küzdőteret, ahol korhű lovasbemutatókat, izgalmas lovagi tornákat követhetünk figyelemmel.

Ahogy ingázunk a középkori birtok helyszínei közt, a korabeli hangulatról színészek és animátorok sokasága gondoskodik. Céljuk az, hogy  beleélhessük magunkat egy középkori falu mindennapjaiba.

Bikal egy Magyarországon szinte egyedülálló időutazásra hívja a hagyományőrzés és a történelem iránt érdeklődőket. Sokrétűen, színesen, változatosan és hitelesen mutatja be nekünk a régmúlt idők világát. Az élménybirtok egész évben várja időutazásra vágyó látogatóit. A nyitva-tartási idő évszakonként változik, de az élménypark hivatalos honlapján  minden felmerülő kérdésünkre választ kaphatunk. 

Címkék:            

Hozzászólások