Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Télvégi wellness Kehidakustányon

Az egyméteres, még nem égetően forró medencében kezdtünk a kehidai termálfürdő felderítésébe. Lehet ugyan „halacskázni”, de ne számítsunk az 50 hossz típusú úszásélményre, ide inkább relaxálni jöjjünk, arra kiváló. Beálltunk a vízsugarak alá, aztán nem bírtam türtőztetni magam, és irány a csúszda. A várakozók sorában nem én voltam a legmagasabb, volt két kamasz fiú is, de korban simán vittem a pálmát. Aggódtam is kicsit, hogy a sok apró gyerek hogyan csúszhat le biztonságosan, de mindegyik felbukkant újra a sor végén. Aztán kb. 10 percnyi várakozás után következtem én (és a reményeim, hogy az adrenalin majd jól elárasztja az agyam). Izgalmas volt, különösen a csukott részek közül azon, ahol ledek sem világítottak, csak úgy dobált a csúszda a sötétben! A technikánkon múlik, hogy szélsebesen száguldunk, vagy öregesebben szállunk alá, de mire leértem, végképp világossá vált számomra, hogy ez a csúszda az apróságoknak is biztonságos. Aztán adrenalinfröccs sem volt, és a medencébe érkezés sem járt nagy fröccsel. Mivel mindenkori cinkosom – akivel máskor együtt szoktuk kipróbálni az őrült csúszdákat – nem volt ott, visszahalacskáztam a páromhoz, és folytattuk a felderítést.

Óriáscsúszda a Kehida Termálban

Köröztünk kicsit a sodrómedencében, majd kipróbáltuk a legforróbbat, amiben én valaha voltam. Úgy éreztem, hogy szinte felfővök, úgyhogy kimásztam valahogy, majd kiúsztunk a szabadba. Korábban kerültem az ilyesmit, de ezentúl mindig élek a lehetőséggel, ha lesz. Kellemes volt a gőzölgő víz illata, gyönyörű volt a látvány, ahogy a párolgó víz megcélozza a sárga sarlót a szürkülő égbolton.

De jóból is megárt a sok, főleg ha vizes fejjel csodáljuk mínusz 1-2 fokban, úgyhogy beiszkoltunk kipróbálni a gyógyászati részleget. Elszórakoztunk az ott lógó műszereken, szinte biztos vagyok benne, hogy a lehető legtávolabb maradtunk a rendeltetésszerű használattól. Azon versenyeztünk, hogy kinek sikerül többször felhúznia magát a fémrúdba kapaszkodva, és szeretném azt mondani, hogy méltó ellenfél voltam, de ez sajnos nem lenne igaz. Aztán az egykezes résznél kicsit büszkébb voltam magamra, de már indultunk is tovább a szaunaparadicsomba.

A Kehida Termál szaunarészlege valóban kiemelkedő élmény volt! Fürdőruhamentesen, szaunalepedőkbe tekerve próbáltuk sorra a kabinokat, a kedvencem az aromakabin volt. Többféle szauna és többféle hőmérséklet közül lehet választani, szerintem mindenki talál magának megfelelőt. Természetesen van hideg merülőmedence, és ha megszomjazunk, a hátsó részen finom teák bő választéka vár bennünket. A személyzet közvetlen, hangulatos és kedves, amikor ott voltunk, épp soron kívüli csokis felöntésre hívogattak, de akkor már nem bírtunk volna újra visszamenni a gőzbe. A mellettünk teázó vendég viszont kirpóbálta korábban a csokiszaunát, és csak jókat mondott róla: selymes bőre utána sokáig kellemesen illatozott.

Jólesett sorra próbálgatni a medencéket, ha csak egy délutánra is, de megfeledkezni a hétköznapok feszültségeiről, és csak magunkra, egymásra figyelni. Lassan közelgett a záróra, hazaindultunk. Már egészen besötétedett, és a hold még sárgábbnak tűnt. Az út szélén néhol hatalmas hóbuckák jelezték, hogy két napja még itt is tombolt a természet. 

Mit kínál a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő?

- a hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvizet

- összesen 13 különböző medencét (sodrómedence, fejesugró medence, gyermekpancsoló stb.) 

- 2400 négyzetméternyi vízfelületet

- különféle csúszdákat

- külső-belső fürdőzési lehetőséget egyaránt

- gyönyörű mediterrán belső tereket

- közös térben zárható szekrényeket

- tágas öltözőkabinokat (elég hely akár 1-2 gyerek öltöztetésére is)

- mindezt naponta 8–20 óra között, 5 után kedvezményes belépő díjért. Többféle jegyet válthatunk, anyagi lehetőségeink és igényeink találkozásánál.

A kép forrása: www.kehidatermal.hu

Címkék:            

Hozzászólások